NADDERUD/OSLO (Eurosport.no):
– Det er veldig godt å være på plass. Det er en fin gjeng, noe jeg visste på forhånd, det er gode trenere og et godt apparat rundt, sier 19-åringen om sitt nye lag.
Som 16-åring ble han Rosenborgs yngste eliteseriedebutant da han i september 2014 ble satt innpå i det 81. minutt i hjemmekampen mot Aalesund. Han er omtalt som Rosenborgs stortalent, og har spilt fire eliteseriekamper for trønderklubben, i tillegg til 41 aldersbestemte landslagskamper med det norske flagget på brystet.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
LES OGSÅ: – Det er døden for unge spillere å gå til Vålerenga!
Men gjennombruddet i Eliteserien har ennå ikke kommet for unggutten. Skader tidlig i karrieren har satt ham ute av spill i lengre perioder, i tillegg til sykdom som har har gjort at han ikke har kunnet spilt fotball de siste fem månedene. Men nå setter han alt inn på at Stabæk skal være stedet han slår igjennom.
– Det er planen, det var jo derfor jeg kom hit. Jeg satser på at jeg får spilt mer her, sier stortalentet.
(saken fortsetter under bildet)

John Hou Sæter

Foto: Scanpix

– Bygge opp formen igjen

For Stabæk er kjent for å gi tillit til sine unge spillere, noe som er grunnen til at Sæter valgte nettopp denne klubben. Men 19-åringen er klar over at det må legges ned hardt arbeid.
– Selv om jeg har byttet klubb, kan de aldri gi deg garantier for at du får spille. Du må prestere selv for å vise at du fortjener spilletid. Men jeg regner med at når jeg får trent meg i form, så blir jeg gitt muligheter. Da er det bare å gripe dem, sier Rosenborgs yngste eliteseriedebutant.
I vinter fikk John Hou Sæter påvist betennelse i hjerteposen. Sykdommen har gjort at han har vært borte fra fotball og trening i fem måneder, men nå forsikrer Stabæk-spilleren at han er helt frisk, men at han har en vei å gå for å komme i toppform.
– Jeg må bygge opp formen min igjen, men nå har jeg en god måned med trening før jeg kan spille kamper, så det er bare å gjøre sitt beste, så får vi se, sier 19-åringen, som drømmer stort.
– Jeg er nok slik som alle unge fotballspillere, jeg ønsker å nå lengst mulig, og komme meg ut til utlandet. Men akkurat nå tenker jeg kortsiktig, jeg må komme meg til rette her i klubben og få spilt en del for Stabæk.
(saken fortsetter under videovinduet)

Omoijuanfo langskudd sikret Stabæk tre poeng

– Vi må være tålmodige

Hans nye trener, Tony Ordinas, er storfornøyd med å få trønderen med i troppen. Sjefen mener 19-åringen kan bli en viktig spiller for Stabæk når han er tilbake i full trening.
– Han er en spiller som passer perfekt inn i måten Stabæk spiller fotball på. Han er en smart gutt, som ser situasjoner utrolig raskt. Først og fremst er han en spiller vi tror kan hjelpe oss mye, og vi vil også hjelpe ham til å bli bedre slik at han kan ta steget utenlands, sier Stabæk-treneren.
Selv om Sæter er spilleklar til hjemmekampen mot Sandefjord 6. august, er Ordinas klar på at det er viktig at 19-åringen får den tiden han trenger til å komme tilbake i form.
– Det er ingen vits i å gå for fort frem. Han har ikke trent på fem måneder, så vi må være tålmodige. Vi må utføre medisinske tester for å se hvordan han ligger an, men først må han komme tilbake i normal trening, sier Ordinas som er sikker på at unggutten snart er tilbake for fullt.
– Nøkkelfaktoren for meg er når han er klar til å spille Eliteserie-kamper, da må han på lik linje med de andre vise hva han er god for.
(saken fortsetter under videovinduet)

Hanche-Olsen gir Brann en marerittstart

Trønderen, som inntil nylig var Rosenborg-spiller, har fulgt litt med på Stabæk så langt i sesongen og er imponert over laget og sin nye trener.
– Han imponerte meg veldig første gangen jeg pratet med ham, han er en reflektert og flink trener som er flink til å satse på de unge spillerne, sier midtbanespilleren før han legger til:
– Stabæk imponerte meg veldig i starten, men så har de hatt en litt dårlig kurve, men den begynner å gå opp igjen nå. Det er et spennende lag som spiller fin fotball. Jeg kommer til å få det fint her, sier trønderen.
Når gamleklubben Rosenborg omtalte overgangen 3. juni, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen følgende:
– Vi har tidligere sett at mange RBK-spillere har måttet gå veien om andre klubber før de kom tilbake og gjorde suksess på Lerkendal. Nå får han mulighet til å utvikle talentet sitt videre i Stabæk, og det er definitivt en spiller som vi vil følge tett fremover, sa Ingebrigtsen.
Ved spørsmål om en eventuell retur til Rosenborg er aktuell for unggutten er svaret:
– Det er hyggelig at de vil følge meg tett, alt kan skje, men først og fremst er fokuset mitt på Stabæk. Jeg må få trent meg opp og spilt her, avslutter Sæter.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53