Rosenborg hjemme, Sarpsborg 08 borte og Strømsgodset hjemme. Det er Aalesunds tre gjennværende kamper i Eliteserien. Tre beintøffe kamper der Trond Fredriksens spillere er nødt til å ta poeng om de i det hele tatt skal ha et håp om Eliteserie-spill 2018.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57

– Fullt mulig å slå Rosenborg

Etter 0–4 smellen mot Lillestrøm var Aalesunds trener svært skuffet og erkjenner at det nå blir vanskelig, men likevel øyner han håp i å ta poeng hjemme mot Rosenborg neste helg. Et RBK som nok er heltent på å sikre gullet.
– Muligheten er mindre med at vi ikke klarer å vinne i dag. Samtidig er det ni poeng igjen (å spille om journ.merk). Det er fullt mulig å slå Rosenborg om en uke. Det må vi også være innstilt på at vi skal klare. Hvis ikke går det til ad undas, fortalte Fredriksen til Eurosport.
– Hva må du gripe tak i her ute i dag som gjør at du får den troen?
– Det er en del ting her i dag som er positivt i dag. Vi matcher Lillestrøm lenge. Vi kommer etter hvert bedre med i kampen. Så blir vi dessverre for utålmodig. Vi blir kontret i senk. Da er Lillestrøm nådeløse, svarte Aalesund-treneren.
Å se laget rakne igjen var vondt for Fredriksen. Laget har hatt en grusom sensommer og høst der de har rast nedover på tabellen. 25. juni kom siste trepoenger.
– Vi har tretten kamper på rad der vi ikke klarer å vinne. Det er tungt for guttene, men det hjelper ikke å synes synd på seg selv den situasjonen vi er i.
Saken fortsetter under videoen:

Lillestrøm ydmyket Aalesund

Riise: – Det er flaut. Dette er pinlig

Kaptein Bjørn Helge Riise stod nesten med tårer i øynene etter kampslutt.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er tom for ord. Jeg er sint, frustrert...absolutt alt. Det er igjen bare å beklage for alle som bor i Ålesund, følger med på klubben og heier på oss. Det er flaut. Dette er pinlig, sa Riise til Eurosport.
– Hva er det som er grunnleggende feil hos dere?
– Det er dårlig over hele linjen. Innsatsen...guttene vil og prøver. Det er ingen som kommer her og har lyst til å tape kampen. Hadde jeg visst hva problemer var, hadde jeg gjort alt i min makt for å prøve å snu det. Men igjen. Vi får 0-1. Utover i kampen rakner vi fullstendig. Det er ikke godt nok, sa Aalesund-spilleren.
Klubbhusets Christian Gauseth mener 0–4 på Åråsen er betegnende for de oransjes sesong.
– Det sier alt om kvaliteten til Aalesund anno 2017. De er rett og slett for dårlig til å spille i Eliteserien og de kommer til å rykke ned nå, sa Gauseth under Klubbhuset-sendingen mandag kveld.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55