Populære sporter
All sport
Vis alt

Fortsetter stopperjakten – tester landslagsspiller

Vebjørn Bjørkås

Publisert 17/01/2018 klokken 22:05 GMT+1

Sarpsborg 08 har estiske Joonas Tamm på prøvespill denne uken.

Joonas Tamm

Foto: Scanpix

Midstopperen kommer fra toppklubben Flora Tallin i hjemlandet Estland og skal trene med Sarpsborg 08 denne uken, melder SA.
25-åringen har tidligere spilt i Sverige for blant annet Norrköping i perioden 2011-2014, men slo aldri gjennom i klubben og var på flere utlån i perioden.
Sportssjef Thomas Berntsen beskriver midtstopperen som svært bra fysisk.
– Joonas er en stor og sterk forsvarsspiller. Jeg så laget hans spille kamp i Estland forrige sesong. Dersom vi kommer til å hente spillere fra Estland blir det trolig forsvarsspillere. De har bra fart og fysikk. Angrepsmessig er ikke nivået like høyt i Estland, sier Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.
Ifølge Berntsen har Tamm 15-20 landskamper for Estland, og spilte for landslaget så sent som for en ukes tid siden, da laget spilte 1-1 mot Sverige i en treningskamp i Saudi Arabia.
Berntsen ønsker ikke å si hvor aktuelt det er å signere spilleren. Eurosport.no var i kontakt med sportssjefen onsdag ettermiddag, etter at Tamm hadde prøvd seg på trening.
– Jeg kommenterer ikke spillerlogistikk, sier Berntsen til Eurosport.no
Sarpsborg 08 har mye penger å bruke etter at Krepin Diatta og Sigurd Rosten ble solgt til henholdsvis Club Brugge og Gent.
Tirsdag ble midtstopper Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08 etter overgangen fra Sogndal.
Estiske Tamm er ikke den eneste midtstopperen Østfold-klubben vurderer å signere i tillegg til Utvik. Den tidligere Strømsgodset-stopperen Lars Sætra er ferdig i Kina, og skal etter det Eurosport.no erfarer være en av spillerne Sarpsborg 08 vurderer å hente.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame