Tønne bekrefter selv til Eurosport.no at han vil signere for Eliteserie-nykommerne førstkommende fredag.
– Jeg har hatt tilbud fra flere klubber med en bedre økonomisk pakke enn det Ranheim kan tilby. At valget likevel faller på dem, er først og fremst av sportslige hensyn.
Det var Adresseavisen som først omtalte saken.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33

En guttedrøm går i oppfyllelse

26-åringen er selv fra Trondheim. I 2013 forlot han Strindheim til fordel for Sheffield United og Championship-spill. Siden den gang har han vært innom HamKam, Sandnes Ulf, Bodø/Glimt og Fredrikstad før han nå forlater Levanager.
– Jeg føler jeg kan få en viktig rolle med tanke på erfaringen jeg har, og komme inn med noe nytt som de forhåpentligvis trenger i Eliteserien. Det er et spennende prosjekt, og den sportslige pakken er verdt mer enn pengene. Å spille Eliteserie-fotball i Trondheim har alltid vært en guttedrøm, sier Tønne til Eurosport.no.
Ranheim blir den klubben i Eliteserien med desidert minst budsjett. Tønne vil som de fleste andre lagkameratene jobbe ved siden av fotballen.
– Jeg har gjort det i ett år nå, og for å være helt ærlig trives jeg kanskje bedre med det enn å kun fokusere på fotballen. Jeg har vært i England og kjent på den hverdagen i Championship. Alle ønsker selvfølgelig å tjene mest mulig, men det er flere ting å ta henyn til. Ranheim har ingen rik onkel eller redningsmann, og har drevet med den tanken i bakhodet. Ser man på klubber som Fredrikstad og Viking, har de måttet tåle baksiden av å satse titalls millioner uten å ha noe sikkerhetsnett.
En drift som gjør at klubben etter all sannsynlighet vil bli dømt nord og ned i forkant av 2018-sesongen. Tønne mener de likevel må tørre å være offensive.
– Jeg har vært i klubber som har vært fornøyde med å berge plassen. De har endt opp med å bli liggende i sumpa, mye på grunn av det mentale. Jeg tror vi må tørre å være mer offensive. Vi må ikke sette begrensninger for oss selv med å si at vi skal berge plassen. Jeg mener vi ikke står tilbake for noen av lagene på nedre halvdel i Eliteserien.

Signerte også «Trondheims Matic»

Torsdag ettermiddag ble det også klart at Eirik Valla Dønnem er Ranheim-spiller i 2018.
27-åringen, som også spiller på det norske landslaget i futsal, omtales som «Trondheims Matic» på Ranheims egen hjemmeside. Klubben sikter til Manchester United-spiller Nemanja Matic, en spiller som «er vanskelig å duellere med».
– Eirik er en spiller som det ikke er mange av i Trøndelag. Vi håper og tror at han vil ta nye steg med Ranheim Fotball. Gutten gleder seg og det gjør vi også, forteller administrativ leder for sport, Ivar Sandvik, om midtbanespilleren som kommer fra Byåsen.
Se hva Eurosports eksperter tror om Ranheim i 2018 (saken fortsetter under videoen):
Dermed vil Ranheim etter all sannsynlighet ende opp med å hente tre nye spillere på fire dager.
Tirsdag ble det nemlig klart at Sivert Solli går fra Rosenborg til Ranheim.
– Sivert er en spennende spiller og med de kvalitetene som vi i Ranheim ser etter, sa Ranheim-trener Svein Maalen etter å ha skaffet seg 20-åringens underskrift.

Minimalt med Eliteserie-erfaring

Totalt har Trondheims-klubben hentet fem spillere siden sesongslutt. Fra før har Dønnems lagkamerat i Byåsen, Ivar Furu, og Stjørdals/Blinks Marius Augdal signert med blåtrøyene.
Fellesnevneren er at alle er lokale spillere. Ranheim har uttalt at de prioriterer å hente fra nærområdet, både av økonomiske men også sosiale grunner.
Tønne ser både fordeler og ulemper ved den taktikken. For sammen med Øyvind Storflor, gitt at veteranen blir med videre, er han alene om å ha spilt på øverste nivå i norsk fotball.
– Sånn ideelt sett kunne det kanskje lønne seg å ha en eller to spillere med Eliteserie-erfaring i troppen som kunne vært med å dra lasset, og som nødvendigvis ikke var fra Trondheimsområdet. Men i utgangspunktet slår det å ha en sammensveiset gruppe med lokal tilhørighet det meste. Det blir lettere å takle motgang, noe vi er forberedt på i sesongen som kommer.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22