Onsdag startet møter med Røde Kors-president og leder for Norges Fotballforubunds etiske komité Sven Mollekleiv som nøytral part, for å finne en løsning på konflikten som har versert de siste ukene rundt Svein-Erik Edvartsen og Terje Hauge.
Partene klarte ikke å komme til enighet ved det første møtet, men Mollekleiv uttalte til Dagbladet at han var håpefull foran det neste møtet som skulle finne sted torsdag.
Nå er det imidlertid klart at det fremdeles ikke er kommet en endelig løsning på den mildt sagt oppsiktsvekkende konflikten. Mollekleiv opplyser overfor Eurosport at Fotballforbundet fortsatt trenger mer tid.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Edvartsens advokat John Christian Elden sier det nå ligger på Hauge selv om konflikten skal finne sin ende.
– Mollekleiv har gjort en meget god jobb. Edvartsen har akseptert alle forslag, og nå står det på Hauge om han skal være i konflikt eller ikke. Vi regner med at Fotballforbundet tar de nødvendige runder med ham. Ellers bør Mollekleiv redegjøre for styret i Fotballforbundet om saken, slik at de må løsen den, sier Elden til Eurosport.
Leder for Dommerforeningen Ola Hobber Nilsen opplyser om at Dommerforeningen ikke var representert på torsdagens møte.
– Forbundet og Edvartsen har en dommeravtale. Alt ligger på Hauge. Konflikten står primært mellom ham og ledelsen nå om hvem som bestemmer. Vi er mest opptatt av på hvilket grunnlag det bestemmes, og at det ikke må gå personlig prestisje i dette lenger, sier Elden.
Ifølge VG forteller Mollekleiv at det nå ikke er planlagt flere meklingsmøter i håp om at konflikten skal løses.
– Vi har ikke avtalt noe mer nå. NFF har sagt at de trenger mer tid før de kan konkludere. Hvis de ber om ytterligere assistanse i en sen sluttfase, så vil jeg vurdere det. Men det er opp til NFF å finne en konklusjon.
Eurosport har vært i kontakt med Terje Hauge som henviser til NFF.
– Det har vært gjennomført to dialogmøter. Dette har vært og er fortsatt en krevende sak. Vi jobber videre med å finne en løsning og må bruke den tiden som er nødvendig. Vi har ikke noe mer å tilføye utover det, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til Eurosport.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22