Det er kun to måneder siden Vegard Forren signerte for Brighton. Nå er 29-åringen usikker på hva som skjer i fremtiden.
– Veien videre vet jeg ikke. Det har jeg ikke kontroll på ennå, sier han til Eurosport.no.
Forren er hjemme i Molde når han snakker med Eurosport. Litt ferie gjør godt for både han og familien. Men den tidligere Molde-spilleren har ikke lyst til å ha fri lenge. Han vil tilbake til det øverste nivået.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Jeg har i hvert fall en ambisjon om å fortsette i England. Det er ikke avklart om det blir Brighton eller en annen engelsk klubb, sier han.
(saken fortsetter under bildet)
For øyeblikket er lagkameratene hans i Las Vegas og feirer opprykket til Premier League. Forren forteller at en helhetsvurdering gjorde at han i stedet dro hjem til Norge. Nå er det uvisst om han kommer tilbake til England, til tross for at han og klubben har en dialog.
– Jeg har pakket. Jeg hadde en leilighet med alt inkludert, så det var kun snakk om en bag, sier Forren.
– Vi har vært enige om å ta det litt etter sesongen. Den endelige praten... Det er litt sånn stå er, så det er usikkert. Jeg har ikke fått kjempeklare signaler på at jeg er ferdig, eller på at de vil ha meg med videre.
– Hvordan er magefølelsen?
– Den er ganske god. Jeg vet de er veldig fornøyde med det jeg har bidratt med i de 2-3 månedene jeg har vært der, sier Forren.
– De er i en situasjon der de har fire stoppere, så da er spørsmålet om de skal ha en til. Jeg har i hvert fall ikke gjort meg bort.

Angrer ikke på klubbvalget

Det var enkelte som mente det var feil av Forren å gå til Brighton og Championship. 29-åringen fikk aldri spilletid for den kommende Premier League-klubben, men begrunner det først og fremst med at han kom inn i klubben på et tidspunkt det var vanskelig å vise seg frem.
– Jeg har vært på et lag som har kjempet om opprykk og vært i flyt. Det har ikke vært mange endringer. Man må ha flaks for å få den ene sjansen som trengs. Jeg føler det har gått bra. Det har vært et positivt opphold. Jeg har vist meg frem og fått trent. Jeg avslutter året i toppform, sier Forren til Eurosport.no.
– Du angrer ikke på klubbvalget?
– Nei, jeg har prøvd å forklare de fleste det. Jeg kunne ikke la muligheten gå fra meg. Det var mars, og jeg var utålmodig, så fikk jeg sjansen i en såpass stor klubb. Jeg var forberedt på at det ikke kunne bli spilletid, men jeg har lagt igjen et godt inntrykk, sier han.
– Det er en litt lenger tankegang bak det. Å komme meg i bra form har vært det viktigste. Jeg har vært på rett plass.
(saken fortsetter under bildet)

Vegard Forren

Foto: Scanpix

– Ikke nedtur med norsk fotball

Mannen med 33 landslagskamper flørtet med Rosenborg før han til slutt signerte før Brighton. Han utelukker ikke en retur til Eliteserien, men kanskje er det for tidlig på dette tidspunktet.
– Det er nå jeg føler at muligheten er der, så jeg håper det dukker opp noe spennende i England. Jeg utelukker ingenting. Jeg har familie i Molde. Det kan være aktuelt det også. Det vil aldri være noen nedtur å spille i norsk fotball, men jeg følte jeg måtte ta denne sjansen. Det har vært veldig bra.
Forren vil naturligvis helst spille i Premier League, men etter noen måneder i en Championship-klubb har han fått et forbedret inntrykk av ligaen.
– Jeg er imponert over nivået i Championship, men det er artig hvis jeg kunne vært aktuell for Premier League. Jeg har sett at Championship har blitt en god liga. Det er knalltøffe kamper med god kvalitet. Det er en liga som passer meg bra. Jeg kommer til å jobbe mot England.
– Ser du for deg at du kan bli i Championship?
– Det er veldig aktuelt hvis det kommer et ok tilbud for meg. Jeg er nysgjerrig og har lyst, sier han.
Inntil videre må han vente til klubben er ferdig med å feire Premier Leauge-opprykket i Las Vegas. Han håper å få en avklaring med Brighton innen kort tid.
– Jeg håper det skjer i løpet av et par uker. Da bør detaljer og ting være på plass.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22