Strømsgodset - Aalesund 1-1
En straffebom av Marcus Pedersen viste seg å bli svært kostbar for Strømsgodset. Drammenserne kom på etterskudd etter scoring av Mustafa Abdellaoue, men kom tilbake etter at Marco Tagbajumi utlignet. Pedersen fikk muligheten fra straffemerket med rundt en halvtimes spill igjen, men Andreas Lie reddet. Et voldsomt kjør av Strømsgodset i sluttminuttene resulterte i store sjanser, men Tor Ole Skulleruds gutter måtte innse at det endte 1-1.
– Jeg er ikke fornøyd med ett poeng, alle som så andreomgangen skjønner det, sa Strømsgodset-trener Skullerud til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Vi hadde sjansene, og vi hadde nok til at vi burde ha vunnet kampen, men vi klarte ikke å score.
Andreas Lie stod en strålende kamp for Aalesund, og var fornøyd med å ta med seg ett poeng.
– Det er fantastisk for oss, vi har vært nede etter to kamper hvor vi ikke har spilt bra, og hvor vi ikke har opptrådt som et lag, sa Aalesund-keeperen til Eurosport.
– At vi får en lagseier i dag og tar med oss ett poeng, det skal vi være stolte av.

Godset bakpå for tredje gang

Strømsgodset har ikke fått noen drømmestart på Eliteserien. I ordenes rette forstand. For det er spesielt i begynnelsen av kampene klubben fra Drammen har trøblet. Under 20 sekunder mot Haugesund var gått da tidligere Liverpool-aktuelle Frederik Gytkjær scoret på Marienlyst. Tor Ole Skulleruds gutter snudde imidlertid kampen til 3-1.
Noen dager senere var Brann motstanderen i Bergen. Kristoffer Barmen lirket inn 1-0 før ti spilte minutter. Buskerud-klubben tapte til slutt 0-3.
For tredje gang denne sesongen gjentok historien seg, selv om det nå tok i underkant av 17 minutter før de havnet under: Mikkel Kirkeskov løp seg fri langs venstrekanten og banket et innlegg inn i boksen. Der kunne Mustafa Abdellaoue enkelt pirke inn 1-0.

Mos pirker inn Aafk-ledelse

– Målsniken Mos! Han lukter de situasjonene. Det er ikke tilfeldig at han beveger seg bak der. Det er mat for Mos, sa Bengt Eriksen om Aalesund-spissens andre scoring i årets utgave av Eliteserien.
Trøsten for Strømsgodset får være at også de har en målsnik. Rett før pause snek Marco Tagbajumi seg fri inne i boksen og scoret sitt tredje for sesongen.

Tagbajumi utligner for Godset

– Sterkt løp av Vilsik, så ligger både Tagbajumi og Pedersen der inne, sa Eriksen.
Utligningen gjør at Tagbajumi er toppscorer i Eliteserien sammen med Ohi Omoijuanfo, Frederik Gytkjær, Flamur Kastrati og Patrick Mortensen.

Rasende Pedersen

Spissmakker Marcus Pedersen har ikke hatt det like enkelt denne sesongen, men 26-åringen fikk muligheten da spissmakker Tagbajumi ble felt av Andreas Lie. Pedersen gikk for kraft, men Lie kastet seg riktig vei og reddet. Under ti minutter senere ble han byttet ut for Tommy Høiland. En tydelig irritert Pedersen skrek «helvete» før han raste videre til innbytterbenken.

Pedersen brenner straffe

Skullerud kastet i tillegg inn Pontus Engblom i jakten på scoring. Med under ti minutter igjen reddet Aalesund på streken etter en avslutning av Jakob Glesnes.
Et enormt Godset-trykk førte ingen vei. Dermed endte det 1-1 på Marienlyst.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43