Tallene for første halvår 2018 viser at Eliteserien og OBOS-ligaens driftsinntekter er på rekordhøye 854 millioner kroner. Men også driftskostnadene er høyere enn noen gang: 937 millioner kroner.
Etter blant annet inntekter fra salg av spillere viser resultatet et underskudd på 23 millioner kroner.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– Tallene til toppklubbene i Norge viser at kostnadsnivået har økt mer enn de har evnet å hente inn i inntekter det første halvåret. Selv om ingen klubber er i rød sone i Eliteserien nå, vil det ikke gå lang tid før flere vil falle ned i denne sonen om klubbene ikke snur den negative trenden, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug i NFF i en pressemelding.

Haugesund trøbler

Nordhaug sier at enkelte klubber har et bekymringsfull stort underskudd første halvår.
Haugesund, som opplever sportslig suksess i årets sesong, må lage en handlingsplan for å gjenopprette positiv egenkapital og slik opprettholde klubblisensen. Situasjonen er tilsvarende for 1.-divisjonsklubbene Jerv og Strømmen.
De to sistnevnte har fått irettesettelser for ikke å ha nådd målet i sine handlingsplaner under NFFs finansielle oppfølgingssystem. I tillegg har Nest-Sotra fått en irettesettelse for ikke å ha oppnådd positiv egenkapital per 30. juni i år, slik målet var.
Fristen for å ha positiv egenkapital er satt til 31. oktober, med rapporteringsfrist 30. november.
Bodø/Glimt, Ranheim, Sarpsborg 08 og Tromsø er de eneste Eliteserie-lagene som er i grønn sone.

Bekymret

Fotballpresident Terje Svendsen sier det er bekymringsfullt å se at kostnadene har økt såpass mye, mens klubbene ikke har greid å øke inntektene tilsvarende.
– Jeg liker heller ikke at så mange klubber får reaksjoner for ikke å nå målene i sine egne handlingsplaner, eller at så mange nye klubber må få på plass egenkapitalen gjennom høsten, sier Svendsen, som legger til at det også er mange klubber som leverer solide resultater.
På kvinnesiden er tallene samlet sett positive. Toppserien hadde en snittomsetning på 7,7 millioner kroner i første halvår og endte med et driftsresultat på 335.000 kroner i snitt per klubb.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22