FK Haugesund–Rosenborg 1–0:
Haugesund har slitt på eget gress denne sesongen. Siden 4–3-seieren over Vålerenga i serieåpningen er fasiten tre uavgjorte og ett tap hjemme på Haugesund Stadion. Men som de fleste lag denne sesongen klarte Eirik Hornelands mannskap å heve seg når seriemesterne fra de to siste sesongene står på andre banehalvdel.
– Haugesund jobber godt og kjemper oss ut av stilen. De vil mye, står på og vinner flere dueller enn oss. Vi må brette opp ermene for å vinne sånne fotballkamper, vi er ikke tøff nok. Vi har muligheter vi og, men Haugesund har nok de største, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampslutt.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Rosenborg hadde ikke vunnet i Haugesund siden april 2015, og virket ikke å være helt klar for oppgaven denne søndagen heller.
Tore Reginiussen fikk seg en smell i landskampen mot Tsjekkia forrige uke, men var likevel i Kåre Ingebrigtsens ellever på Haugesund Stadion. Tromsøværingen fikk ingen god start på oppgjøret. Allerede etter drøye to minutter ble landslagsstopperen tatt på halvdistanse og slapp Haris Hajradinovic alene mot mål. Etter allerede å ha rukket å brenne en sjanse i oppgjøret, hadde bosnineren noen som helst planer om å la mulighet nummer to glippe og plasserte ballen iskaldt i mål bak et utrusende André Hansen.
– Det er en fantastisk pasning fra Fili Kiss, men det er ikke mye landslagsklasse over det Tore Reginiussen holder på med der, slo Eurosport-ekspert Roger Risholt fast i Fotball Direkte-studio.

Hajradinovic gir RBK en marerittstart

Serielederne så ikke ut til å våkne av Haugesunds pangstart, og gjestene var det klart farligste laget etter 1–0-scoringen også.
– Rosenborg kan ikke være mye fornøyd med denne omgangen her, slo Risholts ekspertkollega Bengt Eriksen fast.
Matthias Vilhjalmsson var plassert på benken etter scoring og målgivende mot Strømsgodset sist, til fordel for Nicklas Bendtner. Før kampen var ikke Eurosport-ekspert Bjørn Helge Riise veldig enig i den vurderingen, og fikk på mange måter rett da Bendtner på ingen måte utgjorde noen trussel for Haugesund-forsvarerne.
– Bendtner har egentlig ikke kommet til en eneste mulighet denne kampen. Haugesund vet hvordan Rosenborg kommer og forsvarer seg godt, sa Eriksen.
Rosenborg-trener Ingebrigtsen innrømmet at det er litt bekymringsfult å se hvordan laget hans opptrer offensivt.
– Vi liker selvsagt ikke at det kladder sånn offensivt, det er ikke bra. Det ser ut som vi er litt redd for å tape. Vi er nødt til å komme med flere folk i angrep og våge å risikere mer, forklarte Ingebrigtsen.
Rosenborg spillerne var tydelig ubekvemme i en uvant situasjon og lot frustrasjonen gå ut over både motspillere og dommer.
Ti minutter før full tid mistet Birger Meling ballen til Haugesund-spiss Shuaibu Ibrahim, før han feide nigerianeren over ende. Kampleder Trond Ivar Døvle hadde strengt tatt ikke mye annet valg enn å dra opp det røde.
– Den er soleklart. Det er stygt av Meling. Jeg er bare glad Ibrahim får hoppet unna, hvis ikke er han ferdig der, sa Risholt.
Eriksen forsøkte å sette seg inn i hodet til Meling i situasjonen, men måtte likevel erkjenne at dommer Døvle gjorde en rett vurdering.
– Jeg forstår hva Meling gjør. Det er ergjerrighet når han mister ball og vil vinne den tilbake, men den der er ikke pen, sa Eriksen.
Slik startet lagene:
FK Haugesund: Bråtveit - Haraldseid, Skjerve, Pallesen Knudsen, Stølås - Tronstad, Kiss, Leite, Adbi - Hajradinovic - Ibrahim.
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Lædre Bjørdal, Meling - Jensen, Lundemo, Midtsjø -Helland, Bendtner, Jevtovic.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55