– Du heiet på Rosenborg?
– Ja, jeg skal innrømme det, humrer Eirik Opedal.
Det er på ingen måte ikke hverdagslig at Haugesunds daglige leder sitter i sofaen og heier på trønderne, men søndag hadde han en helt spesielt grunn.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Med Rosenborg-seier ville nemlig Haugesund ta den siste Europa-billetten fra Strømsgodset. Det betyr at FKH får muligheten til å kvalifisere seg inn i Europa League neste sesong.
– Det er fantastisk. Tre ganger på seks år. Det er ganske enormt for en fotballklubb som Haugesund, sier Opedal til Eurosport.no.
FKH skriver at første kvalifiseringsrunde spilles i begynnelsen av juli og at trekningen av motstander i første runde blir gjennomført i juni.

Større belastning venter: – Vi tar gjerne den

Klubben har tatt ferie og hadde derfor ikke et spesielt arrangement i forbindelse med cupen, men alle med et hjerte i FKH vet nok at det blir Europa-spill neste sesong.
Kanskje legger også andre lags spillere merke til det. Å tilby muligheten til Europa League-kvalifisering tror Opedal vil gi en gunstig fordel.
– På den ene siden er det attraktivt med tanke på spillere. Det er også relativt god økonomi å komme i Europa. Men det er en større belastning og alt det der. Men vi tar gjerne den, smiler Opedal.
– Hva er ambisjonene deres?
– Vi har alltid lyst til å komme så langt som mulig. Sarpsborg 08 har gjort vei i vellinga. Det bare bare å gi gass, så får vi se hva det blir til slutt. Vi er ikke i Europa bare for å være der. Vi vil prøve å skaffe resultater naturligvis.
Lørdag skrev Eurosport.no at Haugesund har fått avslått et bud på Runar Hove. Som Haugesunds Avis tidligere har skrevet har også Thore Pedersen har vært på prøvespill den siste tiden, men heller ikke han virker å være på vei inn. Ifølge Opedal er det ingenting nytt rundt spilleren.

Start tapte mot Haugesund – må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22