Nederlenderen var en sentral mann for å sikre opprykket til Eliteserien for Start, men blir likevel ikke med sørlendingene inn til neste sesong.
Det bekrefter sportssjef Tor-Kristian Karlsen til klubbens hjemmeside. Kontrakten til Vorthoren gikk ut denne sesongen, men mye tydet på at samarbeidet skulle fortsette.
– Vi innledet samtaler om en mulig forlengelse av kontrakten, men etter en helhetsvurdering kom vi i fellesskap frem til at det var mer hensiktsmessig for begge parter å takke hverandre for denne gang, sier sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Les også: Starts nye stjerneskudd sammenligner seg med Barcelona-stjerne

– Trodde de trengte typer som han

Dermed blir det kun en sesong på midtbanemannen i norsk fotball. Eurosports fotballekspert Roger Risholt stusser over avgjørelsen.
– Det er en kynisk bransje. Han hadde en veldig god sesong for Start i OBOS-ligaen, og har fått mye ros for det han har gjort både på og utenfor banen. Jeg trodde de trengte typer som han, for det finnes ikke mange av de i Start, sier Risholt, og sikter til nederlenderens lederegenskaper og rutine.
Midtbanespilleren, som tidvis ble brukt lenger frem i banen, scoret ni mål på 25 kamper fra start.
– Han har en del erfaring og har vært viktig i miljøet. Han har levert veldig godt på banen, men ikke vært noe soleklart førstevalg i sin posisjon, sier Risholt.
Les også: Start forsterket stallen – hentet to nye spillere
Fotballeksperten tror den store opprydningen i Start kostet 29-åringen plassen.
– De bør ha noe annet liggende på lur, spillere som har duellstyrke og er ledertyper. De har sett mye etter 18- og 19-åringer til nå. Start har begynt arbeidet godt, men at han ryker stikker litt i hjertene til de i Kristiansand, for han hadde en veldig god sesong.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22