Rosenborg - Tromsø 1-2:
Lerkendal var klar for trønderfest da Tromsø stod på motsatt side av banen tirsdag kveld. Rosenborg var storfavoritt, spesielt siden Pål André Helland og André Hansen var tilbake på laget.
Det startet bra for Rosenborg, men Tromsø snudde kampen på imponerende vis og vant 2-1 etter scoringer fra Mikael Ingebrigtsen og Aron Sigurdarson. Matthías Vilhjálmsson scoret for vertene. Etter tapet fikk RBK-spillerne pipekonserten.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det er ikke ufortjent. De hadde en perfekt kampplan og de har også skapt en god del sjanser, sa Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre.
(Saken fortsetter under videovinduet)
Kåre Ingebrigtsen mener de skapte nok sjanser til å vinne kampen, men ville også berømme Tromsø i måten de angrep kampen på etter å ha havnet under.
– Det er aldri artig å tape, men vi må tåle det vi også. Det kommer an på reaksjonen. I 35 minutter i dag er vi strålende. Da bør vi punktere kampen. Så gjør vi ikke det. Så scorer Tromsø og vi stresser. All ære til Tromsø, sier Ingebrigtsen.

– Det er fantastisk

Seieren skaper ny spenning i Eliteserien. RBK leder fortsatt, men nå kun med to poeng etter at Odd vant mot Haugesund tidligere tirsdag kveld.
– Nå er det bare tre poeng opp til Rosenborg for fire lag. Rosenborg kommer til å vinne det til slutt, men nå er det litt spenning, sier fotballekspert Kjetil Rekdal.
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
(saken fortsetter under videovinduet)

Aron Sigurdarson blir matchvinner mot Rosenborg

Matchvinner Aron Sigurdarson var strålende fornøyd med å avgjøre, men også med lagets innsats på Lerkendal.
– Vi spilte en fantastisk kamp. 2-1 mot Rosenborg. Det er fantastisk og en fantastisk atmosfære, forteller Sigurdarson til Eurosport.

– Et strålende angrep

Foran eget publikum tok Rosenborg grep om kampen. Etter 20 minutters spill fikk publikum noe å juble for. Vegar Eggen Hedenstad slo ballen inn i feltet. Matthías Vilhjálmsson dempet ballen til Fredrik Midtsjø. Lagkameraten spilte ballen tilbake til lagkompisen og alene med keeper gjorde Vilhjálmsson ingen feil og satte ballen i mål ved lengste stolpe.
Et vakkert Rosenborg-angrep.
– Det er et strålende angrep. Der ser du hvilke kliniske avslutningsegenskaper han besitter. Flott spilt frem av Midtsjø, sa Thomas Myhre.
Mot slutten av omgangen ga hjemmelaget fra seg initiativet og Tromsø begynte å skape noen mulighet. To minutter før pause ble RBK straffet. Gjermund Åsen slo et hardt innlegg foran mål. Der stod stortalentet Mikael Ingebrigtsen og bredsidet ballen rett i mål. En skikkelig kalddusj for hjemmefansen.
– Det er etter flott angrepsspill av Tromsø. De har tatt mer og mer over. Mikael Ingebrigtsen bredsidet den i mål. Det har ligget litt i luften. Det er ikke ufortjent at de utligner, kommenterte Myhre.

Mikael Norø Ingebrigtsen utligner på Lerkendal

Gedigen RBK-mulighet

Etter pause våknet Rosenborg igjen og presset vertene. I det 59. minutt burde det ha stått 2-1. Hellands gjennombruddpasning fant Midtsjø som la ballen inn foran mål- Jacob Karlstøm i Tromsø-målet slo ballen rett i beina til målscorer Vilhjálmsson. RBK-spilleren rakk ikke å reagere, men ballen gikk i stolpen og ut. En gedigen mulighet.
– Det er hårfint, kommenterte Myhre.
Men det var Tromsø som skulle få uttelling. Like før slutt satte Aron Sigurdarson inn vinnermålet for gjestene.
Slik startet lagene:
Rosenborg: André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jacob Rasmussen, Alex Gersbach, Matthías Vilhjálmsson, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø, Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic.
Tromsø: Jacob Karlstrøm, Hans Norbye, Jostein Gundersen, Magnar Ødegaard, Kent-Are Antonsen, Morten Gamst Pedersen, Ulrik Yttergård Jenssen, Gjermund Åsen, Mikael Ingebrigtsen, Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson.

Matthias Vilhjalmsson gir Rosenborg ledelsen

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53