Odd - Strømsgodset 2-0:
Etter en trøblete start på sesongen med mye skader er Odd i ferd med å finne formen. Hjemme mot Strømsgodset ble det tre nye poeng lørdag kveld.
Odd våknet etter pause da Dag-Eilev Fagermo hev innpå matchvinneren mot Lillestrøm etter pause, Olivier Occéan. Kraftspissen var et konstant uromoment for Godset-forsvaret og la ballen tilrette for Riku Riskis 1-0 scoring i det 58. minutt. Syv minutter senere sikret Fredrik Oldrup Jensen seieren da han stanget inn 2-0.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Det var en god pasning fra Occéan. Jeg må spørre om det var meningen med det eller om det var en dårlig touch. Det var en god scoring, sa Riski til Eurosport etter kampen.
Se Riskis scoring. Saken fortsetter under videoen.

Se Occéan servere ballen til Riski som triller ballen i mål

– Ble et helt annet lag

eieren betyr at Odd klatrer opp til en 2. plass på tabellen, fem poeng bak Rosenborg. Etter seieren var Fagermo fornøyd med at han byttet inn spissen.
– Med Occéan fikk vi opp intensiteten og presset. Nordkvelle våknet også. Da ble det et helt annet lag. I dag var vi gode synes jeg. Det som er mer gledelig enn seieren er at vi ser Odd-fotball igjen, sa Fagermo til Eurosport.
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Strømsgodsets Jonathan Parr mener det første målet ødela kampen for de og mener laget klappet sammen etter Riku Riskis scoring.
– Første omgang er bra. Så slipper vi inn et unødvendig mål som kom ut av ingenting. Etter det synes jeg Odd er bedre enn oss, oppsummerte Parr etter kampen.
Se Odds andre scoring. Saken fortsetter under videoen.

Fredrik Oldrup Jensen stanget inn kampens andre mål

Occéan-effekten

Nesten 7000 tilskuere fikk se at det ikke ble noe fyrverkeri av en første omgang i Skien. Det ble ikke noe fyrverkeri før pause i Skien. Strømsgodset lå godt defensivt og slapp ikke Odd til mange muligheter. Dermed stod det 0-0 til pause.
– Jeg føler vi ligger kompakt og godt. Vi forsvarer oss godt foran mål, sa Jakob Glesnes til Eurosport i pausen.
Men det varte ikke lenge. Dag-Eilev Fagermo tok grep i pausen og satte innpå helten mot Lillestrøm, Olivier Occéan.
Byttet ga effekt. I det 58. minutt ble en lang ball spilt opp til kraftspissen. Oppspillet åpnet opp hele forsvaret til Odd og Occéan var alene med keeper. Touchen ble for dårlig, men fungerte som en pasning til en våken Riku Riski. Ballen trillet angriperen mellom beina til Godset-keeper Espen Bugge Pettersen.

– Igjen er det passivt forsvarsspill

Forsvarsspillet til Godset fikk stryk av Eurosports fotballekspert i Fotball Direkte.
– Igjen viser Occéan at han er på plass. Det er skummelt å la han ligge alene der mellom to Godset-forsvarere. Så følger Riski med og putter inn Odds første, fortalte Bengt Eriksen.
– Det er en flott pasning fra Oldrup Jensen, men jeg synes ikke det er veldig habilt av Glesnes som midtstopper i Godset, sa fotballekspert Thomas Myhre.
To minutter senere var samme Occéan frempå igjen på corner, men headingen gikk utenfor målet til Bugge Pettersen. Mer treffsikker var Fredrik Oldrup Jensen i det 65. minutt. Igjen fikk Odd corner og forsvarsspilleren stanget ballen i mål.
– Igjen er det et passivt forsvarsspill. Det er ikke mange som er hakk i hæl Oldrup Jensen, sa Eriksen.
Odd vant kampen 2-0.
Slik startet lagene:
Odd: Sondre Rossbach, Joakim Våge Nilsen, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard, Oliver Berg, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle, Riku Riski, Torbjørn Agdestein, Rafik Zekhnini.
Strømsgodset: Espen Bugge Pettersen, Mounir Hamoud, Marius Høibråten, Jakob Glesnes, Jonathan Parr, Kristoffer Tokstad, Henning Hauger, Francisco Júnior, Eirik Ulland Andersen, Bassel Jradi, Marco Tagbajumi.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11