SKIEN/SANDVIKA (Eurosport.no):
– Jeg synes han gjør det veldig godt. En stabil keeper som hele tiden tar steg. Spesielt i år, og også i fjor, synes jeg han har blitt veldig god i feltet. Han gjør sakene sine veldig bra.
Lovordene tilhører landslagskeeper Rune Almenning Jarstein og er en beskrivelse av Sondre Rossbach.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Jarstein var i Odd i flere år, før han tok steget til Rosenborg og senere Viking. Deretter gikk han til Hertha Berlin. Fortsatt følger keeperen nøye med på det som skjer i norsk fotball.

Anbefaler Belgia og Nederland

33-åringen mener det vil være fornuftig å ta et nytt steg i karrieren for Rossbach, og sier at han ikke nødvendigvis må sikte mot de største ligaene i Europa.
– Det er vanskelig å si, men jeg tror nok Nederland og Belgia kunne vært veldig, veldig bra. Han er fortsatt ung. Det kunne vært en mellomstasjon på en måte hvis han har et mål om å komme videre til Premier League, Bundesliga eller noe sånt. Da er nok ikke det dumt, sier Jarstein til Eurosport.no.
Dag-Eilev Fagermo nevner også land som Belgia og Nederland som passende steder for Rossbach.
– Det er mange ligaer som kan være riktig for han. I hvert fall mellomligaene i Belgia, Nederland, 2. Bundesliga, Championship og de ligaene der. Det ville kanskje vært fint mellomsteg, for så eventuelt å gå videre, sa Fagermo nylig til Eurosport.no.
Jarstein ler når han hører hvor samstemte han og Odd-treneren er.
– Jeg kjenner Fagermo, jeg, så vi tenker likt, humrer Jarstein.
Les også: RBK-profil lanserer Ranheim som gullkandidat: – De pisser på Eliteserien
(Saken fortsetter under Fagemo-intervjuet):

Fagermo: – Rart hvis han ikke blir solgt

Fagermo forventer at Odd selger Rossbach i sommer. Det gjorde han klart overfor Eurosport.no allerede i mai.
– Jeg synes det er rart hvis ikke han blir solgt i sommer. Det er ikke noen keepere, kanskje André Hansen, som matcher Sondre i Eliteserien. Han er voksen og har stått flere år i Eliteserien, i motsetning til mange andre unge gutter som reiser ut altfor tidlig og ikke får spilt fotball, sier Fagermo.
– Sondre er klar for Europa. Han har stått tre-fire år i Eliteserien og har mange landskamper. Han har vært veldig god, og begynner å stabilisere seg på et så høyt nivå, så han er klar for et høyere nivå.
– Har du noen prislapp på han?
– Neida, bare det er nok til at vi beholder Viljar (Myhra) og at vi får inn en utespiller eller to, så er vi veldig fornøyde, sier Odd-treneren.

Rossbach: – Har vært åpen på mitt ønske

Jarstein sier han selv ville dratt til utlandet hvis han var Rossbach.
– Nå har han noen sesonger bak seg i Eliteserien. Hadde jeg vært han, så hadde jeg hoppet på hvis det rette tilbudet kom. Du vet aldri hva som dukker opp, men får han et godt tilbud, er det bare å ta sjansen, mener Jarstein.
I et intervju i mai fortalte Rossbach om hvordan han ser på situasjonen. Keeperen ønsker ikke å spekulere i hvilken liga som kan være aktuell, men sier at Odd er klar på hva han ønsker.
– Det er vanskelig som keeper. Man kan ikke bare spille så bra at man blir solgt til en stor klubb. Man er avhengig av at noen trenger keepere der ute, og det vet man jo ikke. Man er selvfølgelig spent på om det skjer noe. Jeg har vært åpen overfor klubben på mitt utenlandsønske. Om det skjer noe nå eller senere får vi se, smiler han.
Odds neste Eliteserie-kamp er hjemme mot Bran 25. juni. Kampen vises på Eurosport Player og MAX.
Se Rossbach snakke om egen markedsverdi her:
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58