Det ble en tøff kamp med mange dueller mellom Odd og Brann søndag kveld. Spesielt Vito Wormgoor og Olivier Occean barket sammen i flere dueller.
Etter kampen reagerte Dag-Eilev Fagermo på holding innenfor sekstenmeteren. Spesielt på dødballer mente han at Odds spillere fikk hard medfart og at laget hans ble snytt for straffespark. Treneren mener det er ødeleggende for fotballen.
– Hvordan er skal vi greie å få mål og underholdning for publikum? At du får stå med ryggen mot corneren og holde spillerne våre helt til dødballen er over. Det er straffe hver gang, men når det ikke blir tatt tak og det blir det ikke mål, sa en irritert Fagermo til Eurosport.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Les også: Nedrykksklare Markus Henriksen åpner for klubbskifte: – Det har skjedd mye rart i Hull

– Blir lett å jukse

I studio under Fotballrunden satt Eurosports fotballeksperter og så på enkeltsituasjoner. Også de reagerte på det som skjedde innenfor sekstenmeteren og mener Odds trener har et poeng. Thomas Myhre mener det er en uting og at dommerne nå må ta affære.
– Det må dømmes et straffespark, hvis det er det forsvarende laget som gjør det, eller et frispark andre veien om det skulle være saken. Det skjer hele tiden. Vi ser det hele tiden. Dommeren ser det hele tiden. Ingen tør å dømme på det. Det må komme en reaksjon, sa en klinkende klar Myhre i studio.
(saken fortsetter under videovinduet)

Høydepunkter: Odd - Brann

Den tidligere keeperen er enig med Fagermo og tror det går utover underholdningen i Eliteserien.
– Det blir lett å jukse inne i boksen for å ta ut spillere. Det er faktisk ikke lov å holde spillere inne i boksen. Da må dommerne være tøffe nok til å ta det, forteller Myhre.
Les også: Maars Johnsen tror det er positivt(!) at han ikke spilte under Høgmo

Rekdal: – Må begynne å blåse

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror resepten for å få bukt med en del av holdingen i feltet er enkel.
– De må begynne å blåse straffe, så får vi slutt på det. Holding er frispark hver gang. Frispark inne i sekstenmeteren er straffe. Ferdig, forklarte Rekdal.
Om dommerne tar tak i dette tror Myhre at spillerne vil tenke seg om før de holder innenfor sekstenmeteren.
– Du blir aldri helt kvitt det. Ser du internasjonalt er det mye av det samme, men det er en uting som vi må bli kvitt, sier den tidligere keeperen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21