Sandefjord - Tromsø 3-0:
I Sandefjord var det duket for en utrolig viktig kamp i bunnen av tabellen da Tromsø kom på besøk søndag. Med tap ville det være syv poeng på til trygg grunn for bortelaget.
Det ble en skikkelig marerittstart for Tromsø. Allerede i kampens første minutt sendte Erik Mjelde vertene i ledelsen før Joackim Olsen Solbergs frisparksuser fem minutter senere gjorde at ledelsen ble doblet. Etter pause satte Håkon Lorentzen inn 3-0.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Seieren sikrer Sandefjord et lite pusterom til bunnen. Hjemmelaget tar sommerferie på en 13. plass med 21 poeng, mens Tromsø ligger ille ute på 15. plass med 14 poeng.
Saken fortsetter under videoen:

Mener Seck burde vært utvist

Men selv om Sandefjord tok en forjent seier mener Eurosports fotballeksperter at laget var heldige som kunne fullføre med elleve mann. I det 19 minutt satte Abdoulaye Seck inn en susende takling på Gjermund Åsen foran egen sekstenmeter. Dommer Svein Oddvar Moen dro opp det gule kortet.
– Det der er ingen måte å gå inn på, rett og slett. Han skal være veldig glad for at han får kontakt med ballen, men det er ikke fordi han treffer med støvelen. Det er fordi han blir truffet i kneet. Der er han heldig, sa Christian Gauseth.
– Den er oransje, fortalte Thomas Sørum.
Thomas Myhre var enig med de to andre i studio.
– Foten er høyt oppe istedenfor langs bakken. Jeg er helt enig. Det tendenserer til en annen valør enn gult, sa Myhre.
Saken fortsetter under videoen:

Erik Mjelde gir Sandefjord drømmestart

– Det er magisk å se

Det den verst tenkelig starten for Tromsø. Håvard Storbæks skudd på sekstenmeteren gikk innom Tromsøs Christian Landu Landu. Ballen endte inne i feltet til Erik Mjelde som stod helt alene. Fra få meter banket han ballen i mål. En strålende scoring.
– For meg ser det ut som at den går via Landu Landu. Da er det pasning fra motspiller og ikke medspiller, slik at jeg synes den er helt grei. Det er ingen offside for meg, sa Gauseth.
Kun minutter senere fikk hjemmelaget frispark i farlig posisjon utenfor Tromsøs sekstenmeter. Joackim Olsen Solberg ladet foten og banket ballen i mål. Plutselig stod det 2-0.
– Det er magisk å se. Har sett han gjøre det mange ganger, sa hans tidligerer lagkompis, Christian Gauseth.
Thomas Myhre var ikke imponert over keeperarbeidet til Gudmund Kongshavn i Tromsøs mål.
– Han står midt i mål. Han må ta keeperhjørnet, sier Myhre.

Håkon Lorentzen sikrer seieren for Sandefjord

Joakim Solberg Olsen dobler for Sandefjord

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53