Aalesund - Stabæk 1-1:
Stabæk så lenge ut til å styre mot tre poeng borte mot Aalesund etter at Ohi Omoijuanfo ga gjestene ledelsen før pause.
Men Aalesund kom tilbake etter et omdiskutert straffespark i det 79. minutt. Marlinhos skudd fra skrått hold traff Håkon Skogseid i venstrehånden. Dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Mostafa Abdellaoue sikker og fastsatte sluttresultatet til 1-1.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Var det straffe? Se situasjonen her:

Kontroversiell straffe da Aalesund utlignet

– Ikke dommerne som skal avgjøre kampene

I Eurosports studio reagerte de på at Saggi blåste straffe. Ettersom Skogseid hadde hendene inntil kroppen mente panelet at det var en gal avgjørelse av dommeren.
– Hva i alle dager? Hva skal han gjøre da? Det er trist. Da må vi begynne å spille uten hender. Det går ikke an. Han står å holder seg på magen. Når det blir dømt straffe på dette er det ikke rart at trenere og spillere i harnisk over den handsregelen, konkluderte fotballekspert Kjetil Rekdal.
Den tidligere Eliteserie-treneren etterlyser konsekvenser for dommerne. Tidligere denne sesongen ble Trygve Kjensli vraket runden etter å ha blåst to kontroversielle straffer til nettopp Aalesund i kampen mot Brann.
– Uansett hvor mange feil man gjør som dommer, dømmer du helgen etterpå og helgen etterpå der igjen. Snart må det stilles knallharde krav til de. Når spillerne får straffen sin må dommerne snart få straffen sin. Det der har aldri vært hands. Det er ikke dommerne som skal avgjøre kampene. Det er spillerne,
– Det krisedømming. Jeg er helt enig. Hva skal Håkon Skogseid gjøre? Han treffer hans edlere deler hvis ikke han har hånden der. Det er ikke slik at han gjør seg større. Det er helt håpløst. Det skulle aldri vært straffespark, supplerte fotballekspert Thomas Myhre.

Dommeren: – Gjør seg større ved å forsettelig løfte armene

Dommeren forsvarer beslutningen om å blåse straffe og står på at det skal blåses straffe.
– Det jeg oppfatter i situasjonen er at spilleren gjør seg større ved å forsettelig løfte armene. Skuddet går mot mål og det jeg ser er at ballen treffer armen som går i bevegelse ut fra kroppen, sier Saggi til Eurosport.
Hovedpersonen selv var også rykende uenig i beslutningen til dommer Saggi. Stabæk-spilleren følte seg snytt etter poengtapet.
– Jeg synes ikke det var straffespark. Jeg mener at jeg holder armen så tett som mulig. Armene mine må være ett eller annet sted og jeg prøver å holde de så tett til kroppen som mulig. Jeg synes ikke dommeren skal blåse da med mindre jeg har de langt ute fra kroppen. Et eller annet sted må de være. Jeg har de rett foran magen. Jeg tror dommeren tror at den treffer høyrehånden som er litt lengre ut. Det gjør den ikke. Den treffer venstrehånden min. Da er det ikke straffe, sier Skogseid til Eurosport.
Men det er ikke Saggi enig i.
– Jeg er klar på at ballen treffer armen som er lengst ut av kroppen, poengterer dommeren.

– Det er straffe

Målscorer Mostafa Abdellaoue fikk se situasjonen som førte straffesparket. Aalesund-spilleren forsvarer dommeren og mener det ikke er så mye å klage på for Stabæk.
– Det er straffe. Det er ikke noe å si på det. Den har retning på mål. Det er ikke noe å si på den, sier målscoreren til Eurosport.
Stabæks trener Toni Ordinas ville heller ikke klandre dommeren for at laget trolig tapte to poeng på bortebane.
– I vårt akademi lærer vi våre spiller aldri å klage. Det vi må gjøre er å jobbe hardt i 90 minutter. Etter det er kampen ferdig. Neste gang må vi unngå at ballen går inn i boksen. Dommeren gjorde en god jobb, sa en diplomtatisk Ordinas til Eurosport.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22