Vålerenga - Sogndal 3-0:
Etter tre strake tap og et hav av baklengsmål fikk Vålerenga en etterlengtet opptur da Sogndal ble slått 2-0 på Ullevaal søndag kveld.
Christian Grindheim og Jonatan Tollås Nation stod for hjemmelagets scoringer, begge like før pause, og begge etter cornersituasjoner.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det var viktig å få tre poeng i dag. Vi har vært inne i en dårlig stim, så det er godt å få noen bekreftelser på det vi har jobbet med. Det er veldig bra forsvarsspill i dag. Vi har fått litt kritikk for det. Stopperne stod bra og vi slipper nesten ikke Sogndal til en eneste mulighet. Men vi har fortsatt masse å jobbe med. Vi kan ikke ta alt på en gang, vi må ta steg for steg, sa VIF-trener Ronny Deila.
(saken fortsetter under høydepunktene)

Høydepunkter: Vålerenga - Sogndal

En førsteomgang preget av lavt tempo, lite målsjanser og bytter, fikk likevel en fartsfylt avslutning.
Fem minutter før hvilen dukket Vålerengas kaptein Christian Grindheim opp på en corner og stanget vertene i ledelsen.
Minutter senere var det Jonatan Tollås Nations tur til å tegne seg på scoringslisten. Nok en gang kom scoringen som følge av en corner.
Dermed kunne Vålerenga gå til pause med 2-0 og en kjærkommen godfølelse etter de siste kampers svake resultater.
– Vi sliter ikke så mye i denne kampen. Det blir en kamp preget av mange dueller og da må vi ta duellene. Etter hvert så kommer spillet seg litt også, så vi bør kjøre enda mer over de. Nå må vi ut i andreomgang og få bedre målforskjell, sa en optimistisk Christian Grindheim til Eurosport på vei inn i garderoben.
Andreomgang lignet mye på den første, men denne gangen med et Vålerenga-lag som var mer enn fornøyd med å kontrollere inn tre sårt tiltrengte poeng.
Minuttet før slutt fastsatte Bård Finne sluttresultatet til 3-0 etter å ha blitt spilt fint fri av Herman Stengel.
– Vi fighter bra og vi visste det kom til å bli en krig. Vi snakket før kampen om at hvis vi matchet de der, så ville vi være bedre i banespillet enn dem. Vi satte oss i respekt fra start. En veldig profesjonell gjennomført kamp av oss, sa Tollås Nation etter kampen.
Dermed stoppet Vålerengas tapsrekke på tre, og Ronny Deilas menn kan gå inn i denkommende uken med en god følelse før neste helgs bortetur til Skien og Odd – og cupkampen mot Gran fire dager tidligere.
De blå kan også slå seg på brystet for sesongens andre «clean sheet». Kanskje noe som smaker vel så godt for et lag som hadde sluppet inn hele ti mål de tre siste kampene.
– Nå får de rettet litt opp i målforskjellen siden forrige helg. Tre mål og holde nullen er mer enn godkjent. Kanskje vi får se et Vålerenga-lag som nå klatrer litt oppover tabellen etter hvert, sa Kjetil Rekdal i Eurosports Fotball Direkte-studio.
For Sogndals del ble det en mørk dag. I tillegg til tre baklengs, forsvant gjestenes spiss Martin Ramsland ut med skade allerede før halvtimen var spilt. Frem til det hadde de hvitkledde vært helt med i kampen, og en ny spisskade er akkurat det Eirik Bakke og hans menn ikke trenger nå.
– Kampen blir avgjort når Martin Ramsland blir skadet. Når han forsvinner ut så mister vi kampen, for vi er gode før han må ut. Nå har vi mange skader, så vi får håpe han ikke er lenge ute, sa Bakke til Eurosport etter kampen.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Sandberg - Lundström, Nation, Jääger, Juklerød - Grindheim, Lekven, Zahid - Finne, Johansen, Keita.
Sogndal: Dyngeland - Skaasheim, Psyché, Utvik, Grodås - Koomson, Kjemhus, Furebotn, Birkelund, Bye - Ramsland.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05