Det er fine dager for Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud.
Forrige helg tangerte han en 50 år gammel klubbrekord da Strømsgodset slo Sandefjord 2-1 og tok sin femte strake seier i Eliteserien.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
Godset har for alvor meldt seg på i kampen om topp fire. Med full klaff kan det bli Europaliga-kvalifisering til neste år.
– Det er jo surrealistisk. Om du hadde sagt det til meg på veg ut døra på Åråsen i sommer, hadde jeg lurt på om du var rar. Så ærlig skal jeg være, sier Tor Ole Skullerud til Eurosport.no
Han må le litt. Han kan ikke gjøre annet. Skrur vi tiden fire måneder tilbake, var det mange som ønsket Skulleruds hode «på et fat».
– Jeg var ikke mye verdt da. Vi var ikke verdt mye noen av oss da. Når du skuffer så mange, vet jeg akkurat hvordan det blir, sier Skullerud.
  • Forlenger Strømsgodset seiersrekken mot Sogndal? Se kampen med Eurosport Player

«Wake up call» på Åråsen

Selve bunnpunktet i Godset-krisen før sommeren kom i 0-2-tapet borte mot Lillestrøm. Skullerud måtte beklage innsatsen overfor fansen i et intervju med Eurosport etter kampen.
– Den andreomgangen står for meg som et bunnpunkt på hvor vi har vært hen. Det er det absolutt dårligste vi har prestert. Om vi ikke hadde fått et "wake up call" før, fikk vi det der og da, sier han.
Stemingen i garderoben etter den famøse kampen var spesiell
– Den kan beskrives som litt flau. Vi var frustrerte alle mann. Veldig, veldig frustrerte. Det var ikke noe morro å være verken spiller eller trener i Strømsgodset da, sier Skullerud.

Strømsgodsets trener Tor Ole Skullerud etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Strømsgodset på Åråsen stadion.

Foto: Scanpix

Grepet som snudde alt

Med bare tre seire på de første 15 eliteseriekampen, måtte noe gjøres med laget.
Valget ble å vrake formasjonen de hadde sverget til hele sesongen.
– Vi stod lenge med to reine spisser uten å finne en god kjemi. Vi brukte pre season og ganske mange kamper ut i sesongen før vi valgte å gå vekk fra to reine spisser og heller spille med en 10-er. Vi gikk fra 4-4-2 til 4-4-1-1. Akkurat fotballfaglig har vi også forsvart oss litt annerledes. Vi er blitt et mer solid lag defensivt. Det har vært viktig, sier han.
Det opprinnelige spissparet med Marcus Pedersen og Marco Tagbajumi ble vraket for å få Bassel Jradi mer sentral i spillet.
Senere på sommeren ble Tagbajumi lånt ut til Lillestrøm, og Jradi har siden storspilt for Godset.
– Da vi putta Bassel inn i banen, fikk vi det beste ut av ham. Det skjedde noe med hele laget som bare «klikka» på plass. Han var kjempegod ute på kanten også, og kunne like gjerne spilt der. I det mellomrommet som kantspillerne og tierrollen oppsøker er det ikke mange i Eliteserien som slår han. Han har vært fantastisk stabil, og en av de beste i ligaen denne sesongen, mener Skullerud.

Europa-kvalifisering neste?

Han er ikke i tvil om at både laget og han selv og har kommet mye sterkere ut av den vanvittige berg- og dalbaneturen sesongen 2017 har vært.
– En lærer seg selv å kjenne. Du lærer hva du er lagd av, og om dette er noe du vil fortsette med. Om det er liv laga for dette. For det har vært tøffe runder, ingen tvil om det. Jeg mener det å komme seg gjennom dette forteller mer om en trener enn det å seile i medvind, sier Skullerud.
Nå tror han at et "herdet" Godset-mannskap er sultne på å fullføre bragden.
– Jeg merker at det er ingen i garberoben vår som er ferdig nå. Eller fornøyd. Jeg er ikke redd for at noen skal falle av på slutten her. Jeg tror vi kommer til å fortsette den gode høsten. Så får vi se hvor det ender til slutt.
Målet er klart: å ende blant de fire beste.
– Nå har vi satt oss i en situasjon der vi rår over å bli topp fire helt selv. Da er så klart målet å komme der. Om vi sluttfører denne sesongen med topp fire, er det en fantastisk prestasjon. Og da mener jeg at vi skal være veldig, veldig fornøyd, sier Skullerud.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55