Tromsø - Molde 1-2 (1-1)
De fleste i Tromsø hadde trolig et håp om at en ny trener på sidelinjen skulle bety at man kunne få en ny start. Slik gikk det ikke for Simo Valakari og co. I stedet ble det en ny tung kveld på Alfheim. 17 år gamle Erling Braut Håland benyttet muligheten som innbytter og avgjorde kampen. Dermed var naturligvis pappa Alf-Inge Håland fornøyd.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det var jævlig deilig å få det første målet. Det var derfor jeg kom inn, fortalte matchvinneren til Europort etter kampen.
– Hvilke beskjeder fikk du av Solskjær før du kom inn?
– At jeg skulle komme inn og avgjøre, smiler Håland.
– Hvor langt kan du nå?
– Vi får se. Jeg vil komme lengst mulig. Premier League, sier han og innrømmer at Leeds og Manchester City er favorittlagene.
(saken fortsetter under)

Lehne Olsen rystet Molde

Det er på ingen måte en enkel oppgave Tromsø-trener Simo Valakari har tatt på seg. TIL har ikke vunnet en eneste Eliteserie-kamp siden 16. mai. Det er nesten tre måneder siden. Det så heller ikke ut til å at ting skulle snu mot Molde. Kun ti minutter var spilt da Isak Ssewankambo klemte til fra distanse. Skuddet endte i stolpen etter å ha endret retning i en Tromsø-spiller.
Få minutter senere viste Thomas Lehne Olsen at han har gjort seg fortjent til å konkurrere med Morten Gamst Pedersen om å ta frispark. Tromsø-spissen gikk frem, mens Gamsten ble stående, og satte frisparket i nettveggen. Like etter ble det igjen nettsus, men denne gangen på den riktige siden. Lehne Olsen snek seg fri inne i feltet og avsluttet via Babacar Sarr. Det gjorde at Andreas Linde ikke klarte å forhindre at Tromsø tok ledelsen.
Valakari var ikke lenge i Paradis. Rundt to minutter senere sviktet konsentrasjonen fullstendig hos hjemmelaget. Sander Svendsen fikk tiden han trengte i motstanderens boks og Moldes stortalent gjorde ingen feil.

Erling (17) viste seg frem

Til tross for utligningen var ikke Molde-manager Ole Gunnar Solskjær fornøyd med uavgjort halvveis.
– Vi har gitt Simo og Tromsø en velkomstgave, meldte Solskjær og dro frem alle feilpasningene de hadde hatt underveis.
– Vi er nødt til å bli bedre, konkluderte han til Eurosport før andre halvdel av kampen ble sparket i gang.
Tromsø var lenge like gode etter pause, men en Erling Braut Håland skulle vise seg å bli forskjellen på lagene. Alf-Inge Hålands sønn avgjorde kampen med en heading rundt kvarteret før slutt.
– De goalgetteregenskapene har han ikke arvet av sin far, fleipet Thomas Myhre i Fotball Direkte.
Det er 17-åringens første scoring i Eliteserien. Håland jr. har blitt brukt som innbytter fire ganger tidligere i sesongen.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33