Finske Simo Valakari (44) er ansatt som Tromsøs nye hovedtrener.
Det skriver iTromsø, og bekreftes av klubben i en pressemelding. Han ble presentert på en pressekonferanse onsdag, og starter i jobben etter sommerpausen 27. juli. Finnen har signert en kontrakt ut sesongen, med opsjon ut 2019-sesongen i klubbens favør.
– Jeg er veldig glad for å være her og jeg ønsker å takke styret for denne muligheten. Situasjonen er ikke den beste, så vi vet hva vi må gjøre. Vi må bli værende i Eliteserien, sa Valakari på pressekonferansen ifølge NTB.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Valakari kommer fra jobben assistent på det finske landslaget. Før landslagsjobben var han trener for det finske eliteserielaget SJK siden 2012.
Der har han opplevd opprykk fra nivå to, cupmesterskap og seriemesterskap i Veikkausliiga (den finske eliteserien, red.anm.). Denne sesongen har det gått litt tråere for den finske klubben, som ligger på en foreløpig 9. plass når 16 serierunder er unnagjort.

Tidligere Premier League-spiller

I tillegg til suksess på trenerbenken, har Valakari også gjort seg bemerket utenfor Finlands grenser for prestasjoner i sin aktive spillerkarriere.
Fra 2000-2004 fikk den finske treneren 46 kamper, for Derby, blant annet i Premier League, etter å ha blitt hentet fra skotske Motherwell. Der var han blant annet lagkamerater med Bjørn Otto Bragstad. Valakari scoret sitt eneste Premier League-mål i mot Charlton etter nydelige kombinasjoner med Stefano Eranio i en kamp som endte 2–2.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Simo Valakari

Foto: Getty Images

Men etter å ha strevd med å spille seg til fast plass på det engelske laget, som i 2001/02-sesongen rykket ned til Championship, gikk turen videre til FC Dallas.
I MLS ble det 85 kamper på to år, før Valakari bestemte seg for å returnere til de 1000 sjøers land og spill for TPS Turku. Valakari rakk også å få 32 kamper med det finske flagget på brystet i løpet av sin aktive karriere.
Han gikk inn i sin første trenergjerning i 2010 for den finske klubben Åbo IFK. Før jobben i SJK, opererte Valakari i 2011 og 2012 som ungdomstrener for Käpylän Pallo.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27