Publikum på Marienlyst stadion måtte vente hele 74 minutter før de fikk se en scoring.
Like før hadde Marcus Pedersen blitt felt av Jone Samuelsen rett foran 16-meteren. Dommeren ga hjemmelaget frispark og som vanlig var det Eirik Ulland Andersen som gikk frem for å ta det.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Samme mann som tidligere i år har uttalt at han er den beste frisparkskytteren i Eliteserien.

Reddet Godset med perle-scoring

– Jeg er veldig trygg på mine ferdigheter, og står for det. Jeg føler at jeg kommer til å score hver gang. I de situasjonene fra rundt 20 meter og inn, føler jeg at jeg gjør det veldig bra, sier Ulland Andersen til Eurosport.no.
Fra 18 meter klinket han til. Med slikefoten skrudde han ballen rundt muren og ned i venstre hjørne. Sigurd Rossbach i Odd-målet, som i samme øyeblikk så mot høyre, ble totalt overlistet og måtte se ballen suse i nettet.
Strømsgodset sikret dermed seieren over Odd på hjemmebane, deres fjerde strake seier i Eliteserien.

«Norges beste frisparkskytter» med nok en scoring

Fagermo mener Europaliga-toget har gått

Etter kampen var det mildt sagt en skuffet Dag Eilev Fagermo som snakket med Eurosport.no. Han mente ikke at det var det beste laget som vant lørdagens kamp.
– Det er veldig frustrerte og et forferdelig tap. I dag synes jeg vi er veldig gode. I dag taper det klart det beste laget på et frispark. Det er helt vilt å lage det frisparket når vi vet at vi spiller mot Ullan Andersen, sier Fagermo.
Odd ligger nå på en syvendeplass på tabellen med fem poeng opp til fjerdeplass og en mulig Europaligakvalik. Men det toget mener Fagermo nå har gått.
– Ja det har det. Jeg sa at det laget som vinner her har sjans til å melde seg på.

Finner inspirasjon hos Beckham og Ronaldo

For Ullan Andersen og Strømsgodset er situasjonen nærmest den motsatte. Med tre poeng lørdag er de i skrivende stund oppe på en femteplass og to poeng unna en mulig kvalik, dersom Sarpsborg 08 vinner cupen og tar seg til Europa på den måten. Taper de cupfinalen må Strømsgodset opp på tredjeplass, der det altså er tre poeng opp.
Det er deilig. Det var en sjukt viktig kamp for oss i dag. Nå har vi muligheten til å melde oss litt på der oppe, sier lørdagens målscorer.
Ullan Andersen mener det kun er en person som er flinkere til han i å ta frispark, en 24 år gammel Vard Haugesund-spiller, nemlig storebror Andreas Ulland Andersen.
– Jeg har trent veldig mye med broren min og sett på ham. Jeg har alltid likt å ta frispark og prøvd å hente litt fra spillere som Beckham og Ronaldo.
– Hva er hemmeligheten?
– Jeg har jobbet med små mentale ting som gjør at jeg har funnet to-tre punkter jeg fokuserer på hver gang. Det går litt på balanse i kroppen og treffpunktet på ballen. Jeg trener fortsatt mye på det. Det handler om å få den opp og ned, og satse på at den dupper tidlig nok, forklarer han.

Slik var kampen: Strømsgodset på medaljejakt etter seier mot Odd

Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11