• Se Strømsgodset – Lillestrøm søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Leddbåndsskaden til Lillestrøms Aleksander Melgalvis kan vise seg å være langt mindre alvorlig enn antatt. I forrige uke ble det kjent at spilleren kunne være ute i tre måneder etter at MR-bilder viste at leddbåndet var avrevet i ankelen. Det betød at hele høstsesongen røk for spilleren.
Mandag var 27-åringen hos en spesialist for undersøkelser av skaden. Der kom det gode nyheter. Trolig kan han være tilbake tidligere enn antatt.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg har egentlig følt meg ganske bra. Det kom veldig overraskende på meg at det var en avrivning. Jeg går helt vanlig og føler meg helt fin. Spesialisten kikket litt på bildene og kjørte noen tester. Han var overrasket over at jeg var såpass oppegående. Det har vært eksempler på enkelte som ikke kan gå ni dager etterpå. Jeg prøvde meg på mølla og løp uten smerter. Da var det ikke nødvendig med operasjon, sier Melgalvis til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:

Melgalvis sikrer LSK-jubel på overtid med perlescoring

  • Se og følg hovedrunden i Eliteserien med Eurosports eksperter i Fotball Direkte på Eurosport Player under hver eneste runde fra klokken 17.00.

Gjør opp status om to til tre uker

Hvor lenge spilleren blir ute er ikke klart. Nå skal 27-åringen trene alternativt de neste ukene før de gjør opp status på skaden igjen. For selv om han kan løpe på mølla uten smerter betyr ikke det at han kan returnere på fotballbanen med en gang. Denne sesongen har Melgalvis vært en viktig spiller for Lillestrøm. Han har vært på banen i 14 kamper og notert seg for to mål og tre assist.
De neste ukene vil han bruke tid på å komme tilbake for fullt.
– Det er de retningsforandringene som er verre. Nå skal jeg jobbe med stabiliteten i ankelen i to til tre uker. Så får vi se hvordan det er da. Det er uansett gode nyheter kontra operasjon, sier LSK-spilleren.
– Jeg vil helt sikkert ha smerter, men jeg må teipe det opp og slikt når jeg spiller. Jeg er veldig glad for at jeg kan komme raskt tilbake. Det hadde vært kjedelig å miste resten av sesongen.
  • Se oppsummeringen av Elitesere-runden etter hver eneste runde klokken 22.00 på Eurosport Player.

– Morro at de har lyst til å se på

Det var i treningskampen mot Sarpsborg 08 for ni dager siden Melgalvis skadet seg. Etter at han gikk av har han behandlet skaden med is og kompresjoner. Det kan ha vært med på å gjøre skadeomfanget mindre.
– I det jeg skulle skyte skled standfoten. Kneet ble vridd innover samtidig som kroppen ble vridd bakover slik at jeg fikk en vridning nederst i ankelen. Jeg prøvde å fortsette, men jeg måtte av. Det er ikke blitt noen spesiell hevelse, forklarer han til Eurosport.no.
27-åringen er aktuell for spill på det latviske landslaget. Melgalvis' bestefar er fra Latvia og representanter fra landslaget skulle se ham i aksjon mot Strømsgodset søndag. Fortsatt er han optimistisk med tanke på landslagsfremtiden.
– Det er morro at de har lyst til å se på. Jeg har pratet med de etter skaden og jeg skal holde de oppdatert på den. Nå dukker de ikke opp mot Godset, avslutter Melgalvis.
  • Se Strømsgodset – Lillestrøm søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43