Overgangen fra Ranheim i OBOS-ligaen til Eliteserien har gått som en drøm for Torgil Øwre Gjertsen. Kristiansund er ubeseiret på de siste fire kampene og virker enn så lenge å holde seg på trygg avstand til nedrykksstreken.
– Det har gått veldig bra. I de første kampene har vi fått med oss mye poeng og laget har gjort det bra. Overgangen er greiere når laget presterer, sier 25-åringen til Eurosport.no.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

– Håper ikke jeg har makset

Trønderen har levert solide prestasjoner i flere år for Ranheim, men det er ikke dermed selvsagt at han skulle klare å matche nivået i Eliteserien. Fire scoringer og en målgivende på fem kamper fra start for KBK må likevel kunne sies å være veldig imponerende for en «førstegangsreisende» i Eliteserien.
– Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Det er den første gangen på dette nivået. Jeg hadde forventet at det var et steg opp med motspillere og medspillere og det har stemt.
– Sånn personlig var det veldig godt å få noen målpoeng som angrepsspiller, innrømmer han.
– Har du mer inne eller kan det bare gå nedover nå?
– Jeg håper ikke jeg har makset, humrer han.
– Jeg føler laget og jeg er inne i en positiv bølge som jeg håper kan vare ut sesongen. Jeg håper at har enda mer inne.
Les også: Beckham ble oppkalt etter United-legende

Debuterte på Lerkendal

Som tidligere Ranheim-spiller har han møtt Rosenborg flere ganger, og det var nettopp på Lerkendal han skulle få debuten i Eliteserien.
– Det er ganske stort for en trønder. Nivået opp dit er enda noen hakk, og det fikk vi merke.
– Er det å spille for Rosenborg den store drømmen?
– Alle trøndere har en drøm om å spille på Rosenborg, men det er ingenting jeg verken tenker eller bruker energi på. Akkurat nå er det Kristiansund som gjelder, slår han fast.
Debut-kampen endte 4-1 til Rosenborg, men Gjertsen noterte seg for en målgivende i det som ble hans første kamp for Kristiansund.
(saken fortsetter under)

Gjertsen gjør ydmykelsen komplett

Frykter sprell fra lagkameratene

Gjertsen ble klar for Kristiansund i slutten av juli. En av de største forskjellene har vært hvor profesjonelt alt fremstår i Eliteserien. Angriperen trekker også frem at hele byen virker å bry seg om hvordan det går med klubben.
– Det er en helt sinnssyk entusiasme i byen som jeg aldri har vært vært med på. Jeg tror ikke du finner det mange andre plasser. Alle bryr seg om hvordan det går med Kristiansund.
– Når vi er på butikken eller med kompiser, er det alltid noen som stopper og vil slå av en prat, smiler han.
Uansett hvor mye han har imponert, har lagkameratene en metode for å vise at han fortsatt er blant de ferskeste på laget.
Gjertsen forteller at det er vanlig at nykommere skal synge alene på offisielle arrangementer hvor klubben er involvert, og at dette gjerne kommer uten forvarsel. Tidligere har hans lagkamerater blitt nødt til å synge nasjonalsangen, «Bæ, bæ, lille lam» eller Backstreet Boys-sanger foran de som er til stede.
– Jeg venter i frykt på når det skal skje. Jeg tror ikke jeg slipper unna, ler han.
– Jeg må prøve å lukte den lunta. Sangstemmen er heller dårlig. Jeg er bedre med foten enn med stemmen, så jeg gruer meg til den biten.
Les også: Ajer får spesialoppfølging av Premier League-vinner

Vraket seg selv

Fantasy FK har trukket frem Gjertsen som en av spillerne man bør ha på laget i managerspillet Eliteserien Fantasy før helgens runde. Selv innrømmer KBK-spilleren at han har vært en viktig poengplukker til eget lag, selv om han vraket seg selv mot Brann. Da scoret han to mål.
– Ja, jeg satte meg inn med en gang jeg signerte for KBK. Jeg var på benken forrige gang, nå må jeg inn, humrer han.
Neste hinder for Kristiansund er Viking som har slitt tyngst av alle denne sesongen.
– Viking-kampen er veldig viktig med tanke på poeng og motstander. Jeg har sett kamper av de og de er ikke dårlige, men har hatt stang ut. Det er ingen kamp vi tar lett på.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19