Se Lillestrøm - Sarpsborg 08 i Eurosport Player og Eurosport Pluss 2 tirsdag klokken 18:00!
– Det har vært litt opp og ned. Jeg vet at jeg har mye mer inne, sier Sigurd Rosted til Eurosport.no.
Fra å ha en anonym tilværelse i Eliteserien, er den 22 år gamle Sarpsborg 08-midtstopperen blitt Norges nye midtstopperkomet. Rosted har vært svært delaktig for at sarpingene ligger på en 4. plass med 14 poeng før møte med Lillestrøm på fotballens nasjonaldag, 16. mai.
Fotball
Rosted nær ved å bli matchvinner i debuten
24/01/2018 PÅ 21:46

– De fortalte at jeg måtte forberede meg på å legge opp

Likevel er ikke midtstopperen helt fornøyd med egne prestasjoner denne sesongen. Fra å score to mål i seriepremieren hjemme mot Sogndal ble han utvist på Nadderud mot Stabæk. Trolig vil han heller aldri bli helt fornøyd med egne prestasjoner. Ofte kan han tenke på små detaljer i dagevis etter kamp. Det er alltid noe som kunne vært gjort bedre.
– Jeg er litt perfeksjonist. Det er småtteri og sånt i kamper. Kunne jeg ha løst situasjonen annerledes? Jeg blir aldri helt fornøyd. Jeg henger meg opp i spesielle ting og jeg kan gå å tenke på ting i flere dager, forteller midtstopperen.
Veien til toppen av norsk fotball har vært lang for 22-åringen. I 2015 ble han hentet til Sarpsborg 08 etter en god sesong i 2. divisjon for Kjelsås. Drømmen om å spille på det høyeste nivået hadde aldri vært nærmere. Han var klar for å ta et nytt steg i karrieren og utvikle seg videre.
Så snudde alt.
– Jeg fikk trent i to uker med Sarpsborg 08 før det smalt i ryggen. Etter det klarte jeg ikke å trene. Det var veldig rart. Legene fant ikke ut av det. Jeg besøkte massevis av ortopeder og alt mulig egentlig. Ingen hadde svaret, forteller Rosted.
Svaret kom til slutt etter en MR-undersøkelse. Bekhterevs var svaret fra legene. En arvelig, revmatisk sykdom som angriper leddende i ryggen. Resultatet kunne ha kostet ham karrieren.
– Jeg var veldig langt nede da jeg fikk beskjed om at det var Bekhterevs. De fortalte meg at jeg måtte forberede meg på å legge opp. Det kom som et sjokk. Jeg var ikke forberedt på det. I dagene etterpå var jeg med familien og koblet helt av før man startet prosessen med å komme tilbake igjen, sier Rosted.
Se Rosted score i sesongpremieren. Saken fortsetter under videoen.

Sigurd Rosted utligner for Sarpsborg 08

Ny nedtur: – Jeg var ganske langt nede

Medisiner gjør at han ikke plages noe særlig med smerter og spilleren får god oppfølging på Diakonhjemmet i Oslo. Sykdommen gjør at han setter mer pris på det å kunne spille og trene fotball hver dag.
Samtidig er han blitt tøffere mentalt. 22-åringens vei tilbake på banen var tøff.
– Formen var dårlig etter et halvt år uten trening. Det ble å trene seg opp igjen på andrelaget og spille kamper der. Jeg fikk være med på benken i cupfinalen. Da hadde det vært en god stigning. Jeg trente mye i desember og følte at jeg var tilbake igjen. Jeg var veldig klar etter pausen og var god på trening da. Det ble en ny start, forteller Rosted til Eurosport.no.
Så kom en ny nedtur i sesongforberedelsene til 2016-sesongen.
– Jeg fikk en skade. Da var jeg ute i noen uker. I tillegg ble jeg syk i to uker også. Jeg ble borte i en måned og var da automatisk sist i køen igjen. Da var jeg ganske langt nede. Jeg tenkte på om jeg skulle være femtevalget i Sarpsborg 08 eller å bli lånt ut. Jeg gikk rundt å tenkte på om jeg skulle bli lånt ut til en OBOS-klubb, sier 22-åringen.
Saken fortsetter under videoen.

Sigurd Rosted øker for Sarpsborg mot Sogndal

Praten som forandret alt

Drømmen om Eliteserien virket fjern, men det var aldri aktuelt å gi seg med fotball selv om han trodde at han måtte ta steget ned fra Sarpsborg 08. Så forandret alt seg etter en prat med Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.
– Han fortalte at han hadde veldig troen på meg. Så fikk jeg sjansen mot Fredrikstad og kom innpå mot Sogndal. Etter det har det bare gått oppover, forklarer Rosted.
Bakke mener spilleren ikke hadde riktig fokus som idrettsutøver på fulltid. På sitt beste, når han er fokusert, sier treneren at Rosted er veldig god påpeker suksesstreneren.
– Jeg var klar på at han måtte være mye mer tydelig på hva han ønsker med å være toppidrettsutøver. Det føler jeg at han har tatt tak i, sier Bakke til Eurosport.no
Her blir Rosted utvist mot Stabæk. Saken fortsetter under videoen.

Sigurd Rosted får rødt kort

Har ikke hørt noe fra Lagerbäck

Før sesongen trakk fotballekspertene frem Rosted som en av spillerne som ville prege årets Eliteserie. Han ble spådd til å bli en av de største profilene denne sesongen.
Det ble en litt annerledes inngang til sesongen med mye oppmerksomhet. Nå måtte han og laget bevise.
– Vi merket det gjennom vinteren. Vi ble hauset opp. Først lokalt før riksmediene hev seg på. Det blir ikke det samme som når man slår underifra. Når har jeg press på meg, men det føler jeg at jeg har håndtert greit. Et slikt type press har jeg hatt på meg tidligere, forteller 22-åringen.
Også utenlandske klubber har lagt merke til utviklingen til midtstopperen. Utenlandske klubber har sett på ham og følger ham nøye. Selv om utenlandsdrømmen kan skimtes i det fjerne, er ikke det noe han fokuserer på. Først vil han prestere over tid i Eliteserien og etablere seg i toppen av norsk fotball.
– Jeg er ganske ny i Eliteserien og har ikke spilt for mange kamper. Jeg må prestere jevnlig og føle at man er klar før man må ta steget opp. Det er ikke noe vits i å dra ut hvis man ikke er klar for det. Jeg tar det med ro og tenker ikke så mye på det, sier han nøkternt.
Men Rosted tror det skal være mulig å spille seg inn i en landslagstropp i løpet av sesongen om han og laget fortsetter de gode prestasjonene. Foreløpig er det blitt to opptredener med flagget på brystet for U21-landslaget.
– Jeg har ikke hørt noe. Jeg har ikke fått noen telefoner, forteller Rosted.
Bakke vil ikke spekulere i hvorvidt hans egen spiller er aktuell for landslaget, men mener 22-åringen har utviklet seg til å bli en god midtstopper på alle parametene. Nå er det bare én ting som mangler.
– Det er det siste som mangler er at han gjør det i hver kamp. At han leverer stabilt. De andre tingene har han, sier Bakke til Eurosport.no.
Se Lillestrøm - Sarpsborg 08 i Eurosport Player og Eurosport Pluss 2 tirsdag klokken 18:00!
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09