Det har vært en magisk høst for Torgil Øwre Gjertsen. 25-åringen har virkelig satt sitt preg på Eliteserien og Kristiansund etter overgangen fra OBOS-ligaen og Ranheim i sommer.
Sju scoring og fire assist er det blitt på elleve kamper. Et solid bidrag til at Kristiansund også spiller i Eliteserien i 2018.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

Blomstrer med mer frihet

Gjertsen synes det har vært en artig og fin høst både for ham og laget. Selv føler han at han var moden for å ta steget opp et nivå da han gikk til Kristiansund i sommer. Likevel kan ikke han huske å ha hatt så god uttelling på fotballbanen som i høst.
– Det må ha vært en god stund siden i alle fall. Det var ikke i min forrige klubb i alle fall. Det har nok litt med at et miljøskifte utløser form. Jeg føler overgangen har vært positivt og bra for meg og Kristiansund. Å gå til de har vært et riktig valg, sier Gjertsen til Eurosport.no.
Selv mener han at han blomstrer i Kristiansund i en mer friere og rolle enn i Ranheim. Med et målsnitt på 0,64 mål per kamp er 25-åringen blant de mest effektive spillerne i Eliteserien sammen med Nicklas Bendtner (0,68) og Ohi Omoijuanfo (0,65).
– Det er artig. Det kan også være litt tilfeldigheter. Den scoringen jeg fikk i helgen var litt gratis for eksempel. Det har vært en høst der jeg føler at vi har fått til mye offensivt. Da kommer jeg til mange situasjoner og ender opp med noen mål, forklarer 25-åringen.
  • Se Haugesund - Kristiansund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4
Saken fortsetter under videoen:

Gjertsen hamrer inn 2-0

– Måtte gå noen runder med meg selv

Det har vært mange oppturer, men også noen nedturer. Mot Aalesund fikk han pepper da han på overtid ikke valgte å trille ballen til lagkamerat Jean Alassane Mendy som enkelt kunne score på åpent mål. Istedenfor valgte Gjertsen å avslutte selv, men bommet. Aalesund utlignet like etterpå og laget tapte to poeng. I etterkant erkjente han at han burde spilt ballen til Mendy.
– Det er amatørenes aften for Kristiansund. Kanskje Elyounoussi (Tarik journ.anm) har lært Gjertsen noe han ikke burde, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal etter kampen.
25-åringen fikk kjenne litt på trykket fra omverden og media. Det var en helt ny opplevelse.
– Det hadde jeg aldri kjent på før. Jeg måtte gå noen runder med meg selv for å bli ferdig med den. Det ble mye media, men man må kanskje gjennom det også for å lære seg det, sier Gjertsen.
Saken fortsetter under videoen:

Gjertsen gjør ydmykelsen komplett

– Blir spennende å spille på gress 26. november

Etter å ha sikret seg Eliteserie-kontrakten søndag ble det en liten feiring for klubben. Nøkkelen til fornyet kontrakt tror Gjertsen ligger i grepene som ble tatt i sommer, samtidig som laget har modnet etter å ha kjent på Eliteserie-nivået.
– Vi tok noen valg som jeg føler at vi traff veldig godt på. Vi la om til en litt mer spillende stil, en 4-3-3 formasjon i en del kamper. Vi har også utviklet spillet som vi har manglet litt av tidligere.
Søndag venter Haugesund i årets siste kamp i Eliteserien. Med seier der vil Kristiansund passere motstanderen på tabellen og klarte enda mer på tabellen. Før kampen ligger KBK på en 10. plass.
– Det er en veldig tøff kamp. Det blir spennende å spille på gress 26. november. Vi har mye å spille om selv om Eliteserie-kontrakten er sikret. Vi er bare to poeng bak Haugesund på tabellen, sier 25-åringen.
– Blir det nye målpoeng på deg, da?
– Vi får krysse fingeren for det. Jeg må fokusere på de vanlige tingene og gjøre det jeg skal.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11