Nicklas Bendtner har allerede gjort det han ble hentet til Rosenborg for: To scoringer på tre kamper må sies å være godkjent for Eliteseriens mest omtalte spiller.
– Han har mye mer å komme med. Man ser at han ikke er i toppform. Han mangler grunnlag og har spilt lite kamper. Likevel har han gjort det bra, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Selv med «Lord Bendtner» et stykke unna toppformen har Rosenborg vært uslåelige etter tre kamper i Eliteserien – til tross for at motstanden har vært både Odd og Molde.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– De har ikke briljert i spillet, men de har vunnet alle kampene og vært på hugget. De har egentlig bare befestet at de er store favoritter, mener Rekdal.
En av forklaringene til det er at når dansken ikke scorer, gjør de rundt ham på banen det. Trønderne har fem målscorere på de tre første kampene. Det synliggjør et av de store dilemmaene samtlige Rosenborg-motstandere må ta stilling til denne sesongen: Hvor mye energi skal man bruke på å markere Bendtner når det frigjør mer rom til spillerne rundt?
– De er så veldig opptatt av ham. Da blir det plass rundt, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter 2-1-seieren mot Molde.
– Før var det kantene de doblet, nå springer det en hel gjeng rundt Nicklas, så da blir det plass rundt der. Både Milan Jevtovic og Fredrik Midstjø er fantastisk til å utnytte det, forklarer «Bruttern».
Har du Bendtner på ditt Eliteserien Fantasy-lag? Sjekk overgangsmarkedet her.
Rekdal forstår problematikken til Rosenborgs motstandere, og mener at forklaringen ikke er enkel.
– Skal du slå RBK, må du nøytralisere et helt kollektiv. Hvis du nøytraliserer Mike Jensen, har de fortsatt Anders Konradsen og Fredrik Midtsjø. En trener er nødt til å få hele laget til å fungere. Det nytter ikke å luke ut enkelte spillere på laget, for da vil bare andre dominere. Det er problemet når du møter det sterkeste laget med det høyeste nivået.
– Hvordan bør man spille mot Rosenborg?
– Man må angripe så mye som overhodet mulig. Man kan ikke la de spille seg innover fra 30-40-meter hver gang. Odd viste tidvis hvordan det var mulig, men det koster en enorm løpskraft og ærgjerrighet i det defensive, forklarer Rekdal.
Det endte som kjent med et 0-3 tap for Odd. Etter å ha vært med i kampen i nesten en time, fikk Bendtner akkurat det rommet han trengte til å stange inn 1-0. Dermed har ingen av motstanderne klart å finne den hårfine balansen mellom å stoppe Bendtner og samtidig stanse kollektivet Rosenborg.
– Det er bekymringsfullt for de andre lagene. Rosenborg har spilt ni poeng uten å ha vært på topp, sier Rekdal.
Tabellen troner de imidlertid ikke øverst på. Sarpsborg 08 leder på målforskjell foran Rosenborg før den fjerde serierunden sparkes i gang på mandag. Den kan du få med deg på Eurosport Player.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55