• Se Sandefjord – FK Haugesund på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2 søndag kl. 18.00!
David Akintola har vært blant Eliteseriens største attraksjoner denne sesongen. 22-åringen har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt på Haugesund Stadion, og står med tre mål og fire målgivende på 12 kamper.
Men gleden av å se lynvingen i aksjon ser ut til å bli kortvarig for haugalendingene.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
For Akintola, som er på lån ut 2018-sesongen fra den danske toppklubben Midtjylland, har nemlig ingen ambisjoner om å bli i Haugesund lenger enn nødvendig.
– Etter samtaler med David, så har han gitt beskjed om at ønsker å spille seg inn på laget til Midtjylland. Han vil bruke dette året hos oss på det. Det er forståelig og hvis vi kan bidra til at David klarer det, har alle parter lykkes, sier FKHs sportssjef Jostein Grindhaug til Haugesunds Avis.

– Utrolig trist

Leder i FKHs supporterklubb «Maakeberget», Arild Flesjå, er nedslått over nyheten.
– Det er selvfølgelig utrolig trist. Han er en genial spiller – en spiller du egentlig bare kan drømme om å ha i klubben, sier Flesjå til Eurosport.no.
For Flesjå mener lynvingen hører hjemme på et høyere nivå enn Eliteserien.
– Toppnivået hans ligger langt over standarden her hjemme. Vi hadde vel egentlig ikke regnet med at han kom til å bli i klubben så lenge. Jeg tenker at vi bare må prise oss lykkelige så lenge vi har ham.

Sitter klare

Men å spille seg inn i Midtjylland-elleveren kan bli en utfordring, selv for en spiller av Akintolas kaliber. Klubben avsluttet nylig en forrykende sesong med seriemesterskap og dermed muligheten til å spille Champions League fra høsten av.
Grindhaug er klar på at FKH vil sitte klare om returen til Danmark ikke skulle gå som planlagt.
– Hvis situasjonen skulle endre seg, er David ønsket i FKH, sier han til HA.
Og selv om sannsynligvis flere klubber isåfall vil melde seg på, er Flesjå optimist på FKHs vegne.
– Jostein har dratt opp noen gode kort tidligere i lignende situasjoner. Nå håper vi han kan gjøre det igjen, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26