Se toppkampen mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg i Eurosport Player og på MAX mandag klokken 19.00!
– Vi er ikke redde for å ta i mot noen her, forteller Geir Bakke til Eurosport.
Sarpsborg 08-treneren sitter inne på det som ligner mer på et bøttekott enn et kontor. Kontrastene til fasilitetene på Lerkendal kunne nesten ikke vært større. Det er her han skal legge taktikken før toppkampen mot Rosenborg.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det er ikke noe jåleri, forteller Bakke.

– Strålende begeistret for det de gjør der borte

Mandag braker det løs når de regjerende seriemesterne kommer på besøk.
Men selvtilliten er stor hos særpingene om dagen. Laget er den største overraskelsen så langt denne sesongen og er i god form. På fem kamper er det blitt fire seiere og et tap. Det har brakt laget helt opp i toppen av norsk fotball. Der skal de bli poengterer Sarpsborg 08-treneren. Allerede nå skimter han medalje i det fjerne.
– Bak Rosenborg er det en seks/syv lag. I det sjiktet har vi lyst til å melde oss på og si i fra at der hører vi hjemme, forteller Bakke.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre er imponert over arbeidet som er lagt ned i klubben i alle ledd de siste årene. De økonomiske ressursene i klubben er i en helt annen klasse enn pengebingen på Lerkendal. Ifølge NTB er RBKs budsjett på 161 millioner kroner denne sesongen. Sarpsborg 08s budsjett er på drøye 50 millioner kroner.
– Jeg er strålende begeistret for det de gjør der borte. Det er ujalåte. De har ikke de samme rammene, men det er tæring etter næring og de har gjort det over lang tid. De driver sunt og de er meget flinke i alle ledd, sier Myhre.

– Sarpsborg 08 er favoritter

Han får støtte av kollega Bengt Eriksen. Han tror Sarpborg 08 er en knepen favoritt i toppkampen mot Rosenborg.
– Hvis vi skal se i nær tid der Rosenborg slet med Aalesund og der Sarpsborg 08 vant 5-1, vil jeg fremheve tryggheten Sarpsborg 08 har på hjemmebane. Det er tre kamper de har der nå med 11 – 2 i målforskjell vil jeg kanskje si at Sarpsborg 08 er favoritter, sier Eriksen.
Myhre tror også kampen kan ende med hjemmeseier og tabelltopp for overraskelseslaget.
– Det er selvfølgelig helt åpent, men med hjemmebanefordelen og de resultatene de har hatt friskt i minne, mener jeg at Sarpsborg 08 fort kan ta dette, forteller Myhre.
Sarpsborg 08-spiller Anders Trondsen gleder seg til å møtet med trønderne. Han mener de har vært bedre enn Rosenborg i sesonginnledningen.
– Det høyeste nivået vårt har vel vært bedre enn det RBK har fått ut, men så vet vi at når de er på topp er de et veldig godt lag selv om de kanskje ikke har fått det helt ut i starten, sier Anders Trondsen til Eurosport.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53