I oppsettet for tredje serierunde er Svein-Erik Edvartsen nok en gang vraket. Edvartsen dømte ikke i helgen og er heller ikke satt opp i 2. serierunde. Dette på grunn av det som kalles et «gjensidig tillitsbrudd» mellom dommeren og dommersjef Terje Hauge.
– Vi er avhengige av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lenger tid enn først antatt, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.
Eurosport.no har vært i kontakt med Fisketjønn, som tidligere har uttalt seg på Hauges vegne, som sier NFF ikke vil kommentere saken utover overnevnte sitat.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
LES OGSÅ: Helomvending for Edvartsen: – Ser frem til å ha fullt fokus på dømmingen
LES OGSÅ: I strupen på Terje Hauge: – Fryktkultur i Dommer-Norge
LES OGSÅ: NFF bekrefter konflikt med Edvartsen

Ordknapp

Hovedpersonen selv er nesten like ordknapp:
– Det står ikke på meg, utover det har jeg ingen kommentarer nå, sier Edvartsen til Eurosport.no.
Konflikten har blusset opp igjen etter at alle trodde den var løst og at partene var vel forlikte igjen forrige torsdag.
– Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sa dommersjef Hauge i pressemeldingen da.

Terje Hauge

Foto: Scanpix

Alt virket å være løst ifølge Edvartsen også:
– Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er inneforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sa Edvartsen i den samme pressemeldingen.
Eurosport.no omtalte forrige uke det tidligere toppdommer Per Ivar Staberg kalte en fryktkultur i Dommer-Norge.
– Det er riktig å si at det eksisterer en fryktkultur under Terje Hauges ledelse i Dommer-Norge, sa Staberg til Eurosport.no da.
Dommersjef Terje Hauge har imidlertid fått støtte og tillit fra flere aktive toppdommere, blant dem ledestjernen Svein Oddvar Moen.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med dommersjef Terje Hauge, uten hell.

Per Ivar Staberg

Foto: Scanpix

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22