De siste dagene har den finske treneren Simo Valakari (44) vært i forhandlinger med Tromsø om å ta over jobben som hovedtrener etter at Bård Flovik fikk sparken i forrige uke.
Det skal dreie seg om en kontrakt ut året med opsjon om begge parter er fornøyde og torsdag ankom treneren byen for å forhandle med Tromsø om en kontrakt.

Avklaring i neste uke

Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Fredag formiddag dro Valakari hjem uten å ha skrevet under på en avtale. Det var iTromsø som omtalte saken først. Tromsøs sportsdirektør Svein-Morten Johansen sier til Eurosport.no at de nå skal behandle trenerspørsmålet i klubben.
– Statusen er at han har et opphold her. Vi skal nå behandle saken internt i klubben på hvem som skal være trener i resten av 2017-sesongen. I løpet av neste uke skal vi lande på en avgjørelse, sier Svein-Morten Johansen til Eurosport.no.
Partene har hatt samtaler sammen og Tromsø-ledelsen er positive til finnen, som har gjort en god figur. 44-åringen er høyaktuell til å ta over etter Flovik.
– Både da jeg traff ham i Oslo og nå i Tromsø har han gjort et godt inntrykk. Besøket nå var at han skulle se på klubben og bli bedre kjent med oss, fortsetter sportssjefen til Eurosport.no.
Da han ankom Tromsø snakket finnen varmt om både klubben og Eliteserien.
– Jeg vil se litt på klubben og snakke med folk. Tromsø er en tradisjonsrik klubb og det er et privilegium å være her. Selvsagt er den det. Den norske ligaen og norsk fotball holder en høy standard. Som jeg sa er Tromsø en stor klubb som akkurat nå går gjennom en vanskelig tid, sa Valakari til iTromsø.

Kan lede Tromsø etter ferien

Finnen skal fortsatt være den heteste kandidaten til å ta over. At avklaringen drøyer kan betyr at 44-åringen ikke leder Tromsø i den siste kampen før ferien, neste helg mot Sandefjord. Dermed kan det bety at vikar Truls Jenssen leder laget også i den kampen slik han gjorde det mot Haugesund.
Om finnen blir ny Tromsø-trener blir jobben å handle om å berge plassen til klubben. Tromsø har seks strake kamper uten seier og ligger på nedrykksplass med 14 poeng. Etter ferien venter det et tøft program for nordlendingene som har Molde hjemme, Vålerenga borte og Aalesund hjemme i de tre første kampene. Johansen forklarer hvorfor de ønsker ham som klubbens nye trener.
– Han har en kombinasjon av gode menneskelige egenskaper og en bevisst fotballfilosofi. Den miksen av de to tingene gjør ham aktuell samtidig som han har har sterke resultater fra finsk fotball, sier sportsdirektøren.
Valakari er i dag trener for den finske toppserieklubben SJK, der han har vært siden 2012. Han rykket opp med SJK i 2013, vant cupen i 2014 og toppserien i 2015.
Suksessen er imidlertid ikke like stor i dag. SJK ligger som nummer ni i 12-lags-serien, med 19 poeng på 15 kamper i Veikkausliiga. Som spiller er nok midtbanemannen mest kjent for perioden i Derby, som da var i Premier League, i perioden 2000-2004. Han har også spilt for Motherwell og FC Dallas utenfor Finland.
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27
Eliteserien
Fire strake uten seier for formsvake Vålerenga
15/08/2021 PÅ 18:51