Tom Harald Hagen er satt opp som fjerdedommer til helgens runde og skal i aksjon på sidelinjen på Åråsen i kampen mellom Lillestrøm og Aalesund. Det bekrefter NFF i dommeroppsettet tirsdag formiddag.
Det betyr at Hagen ikke vrakes etter å ha havnet i søkelyset etter søndagens kamp mellom Brann og Rosenborg. Der så ikke dommertrioen at Pål Andrè Helland flikket Mike Jensens pasning videre til Nicklas Bendtner, som da stod flere meter i offside etter at vingen touchet ballen.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26

– Helt naturlig

Dommersjef Terje Hauge bekrefter til Eurosport.no at vurderingen av situasjonen ikke får noen konsekvenser for Hagen. Før kampen som var søndag, dømte dommeren oppgjøret mellom Vålerenga og Aalesund samt kampen mellom Tromsø og Lillestrøm. Derfor er det helt naturlig at Hagen får oppdrag som fjerdedommer.
– Han har dømt i tre runder nå og har tre kamper rad. At han da tar seg en runde som fjerdedommer er helt naturlig, sier Hauge til Eurosport.no.
– Det er tretten dommer som er tilgjengelig på elitenivå og vi har åtte kamper som ruller hver helg. Nå har Tommy Skjerven og Trond Ivar Døvle vært skadet. Da har vi elleve dommere fordelt på åtte kamper. De fleste går da to/tre kamper før de får en pause. Tom Harald har tre kamper på rappen og det at han skulle være fjerdedommer til neste runde var noe som var planlagt før Brann – Rosenborg, sier Hauge.
Saken fortsetter under videoen:

Her raser Brann-spillerne etter kontroversiell scoring

– Det har vi ikke forventninger om

Brann-trener Lars Arne Nilsen var forbanna og ga tydelig beskjed at han var misfornøyd med Hagens vurdering etter kampslutt.
– Dommerne får Terje Hauge ta seg av. Han har en jobb foran seg. Det er ikke min jobb å vurdere det. Det ser ikke veldig bra ut. Det ser «hele Norge» utenom dommeren og linjedommeren, sa Nilsen til Eurosport.
Dommersjefen forklarer at de aldri straffer dommerne som følge av dårlig dømming i en enkeltkamp. Det er prestasjoner over tid som ligger til grunn i vurderingene for hvem som blir satt opp til å dømme.
– Det er ingenting som heter karantene. Det er prestasjoner over tid som avgjør. Du setter aldri ut en dommer på grunn av en enkelt situasjon. Det blir nesten som å sette ut en keeper i en kamp fordi han ikke redder. Det er helt menneskelig å feile. Våre dommere får ikke karantene. Vi måler prestasjoner over tid, sier Hauge.
I etterkant innrømmet Helland at han var borti ballen. Hauge mener det er en vanskelig situasjon for dommeren fordi han må se at Rosenborg-spilleren faktisk toucher ballen og er da avhengig av rett vinkel. Han tror det hele ikke ville blitt snakket om hvis Bendtner hadde bommet på skuddet eller keeper hadde reddet istedenfor at dansken hadde scoret.
På spørsmål om Helland burde ha sagt i fra at han var borti ballen svarer Hauge slik:
– Det har vi ikke forventninger om.
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52