– Det har sikkert vært grunn til å ta opp en del avgjørelser. Når avgjørelsene er med på å påvirke kamputfallet så er det helt naturlig at det tas opp, vurderes og konkluderes, sier dommersef Terje Hauge under FotballMandag-sendingen mandag kveld.
Der fikk han spørsmål om hvordan han vil oppsummere seriestarten for dommerne i Eliteserien hvor det flere ganger har blitt stilt spørsmål ved avgjørelsene som har blitt tatt.

– Måtte se situasjonen flere ganger

Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
FÅ MED DEG ALT FRA ELITESERIEN MED EUROSPORT PLAYER!
Så sent som søndag uttalte Moldes Eirik Hestad at han ble snytt for straffe i kampen mot Molde. Etter kampen innrømmet dommer Dag Vidar Hafsås, etter å ha sett opp igjen situasjonen, at Molde-spilleren skulle hatt straffe i situasjonen der han ble felt av Vålerengas keeper.
– Situasjonen fra søndag mellom Vålerenga og Molde er utrolig vanskelig å vurdere for dommeren som skal gjøre en beslutning når han bare ser den en gang. Keeperen kommer ut, som er helt normalt, prøver seg og utfordrer på ballen. Spilleren blir tatt med høgrefoten sin, men venstrefoten legger seg ned og løftes ikke. Det kan se ut som om han mulig prøver å lure dommeren. Jeg måtte se situasjonen fire til fem ganger for å ta konklusjonen, sier Hauge.
Se hele seansen med Hauge her! Artikkelen fortetter under videoen!

Gir sesongstarten terningkast fem

Men dette var ikke den første straffesituasjonen der dommeren har fått påpakning i ettertid for å ha gjort feil. Hauge mener det er fire til fem situasjoner der dommeravgjørelsen har påvirket kamputfallet.
– Det er helt naturlig at dette kommer opp og får overskrifter når vi i fire til fem kamper har vært med på å påvirke kamputfallet. Men sånn alt i alt er jeg godt fornøyd med dommerne så langt denne sesongen, det er en fantastisk gruppe med 13 dommere i Eliteserien, sier han og legger til:
– Dette mener jeg hører fotballen til, jeg har være med på denne arenaen både som aktiv, dommer og dommersjef. Det er alltid bølger innad i fotballen, det er perioder hvor vi har en del avgjørelser som påvirker, andre ganger har vi perioder der vi går under radaren og ikke har det.
På spørsmål om hvilken karakter han vil gi dommerne sine i løpet av de seks første rundene i Eliteserien velger han å gå til nest høyeste karakter på skalaen, nemlig fem.
– Sett med mine øyne som følger opp hver enkelt kamp og hver enkelt dommer så gir jeg terningkast fem. Også kan man selvfølgelig være uenig der ute. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan dommerne jobber hver dag med evaluering av sine egne prestasjoner, sier han.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22