Marcus Pedersen ble en av to Godset-målscorere da hjemmelaget snudde 0-1 til 3-1 mot Haugesund på Marienlyst stadion søndag kveld.
Men selv om Pedersen kunne juble etter kampslutt, var det ikke gitt at han skulle få fullføre oppgjøret.
I det 20. spilleminuttet feide Godset-spissen ned Haugesunds Kristoffer Haraldseid, og mange ropte på det røde kortet.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Oi, oi, oi, den er ikke pen. Der er Pedersen altfor sent ute. Strakt bein. Skulle Pedersen hatt rødt kort her?, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem.
Kampleder Ola Hobber Nilsen dro heller opp det gule til den energiske spissen.
Se situajsonen her: (Artikkelen fortsetter under videoen)
Pedersen selv var klar i sin sak da han snakket med Eurosport etter kampen. Han mente dommeren gjorde det rette valget da han valgte den gule valøren.
– Hadde jeg hatt strake bein så skulle jeg vært enig i at det er rødt, men jeg kaster meg inn med leggskinna og da vil jeg ikke si det er rødt kort. Men det er nære, innrømmet Pedersen.
Overfor Eurosport forklarer Hobber Nilsen situasjonen slik:
– Jeg har ikke fått sett den i ettertid, så jeg må bare ta utgangspunkt i det vi så der og da. Vi vurderer det til en hensynsløs takling. Vi ser at det høyre benet er strakt, men det treffer ikke spiller, og det venstre, som treffer spiller, er ikke strakt. Det er ikke en svart/hvitt-situasjon, men vi vurderer det til å være hensynsløst spill, og det er gult kort ifølge regelverket, sier kamplederen.
Den etter hvert rutinerte Nordstrand-dommeren har imidlertid ingen problemer med å innrømme det om han tolket situasjonen feil.
– Hvis det i ettertid skulle vise seg å være feil, og konklusjonen blir at det skulle vært rødt, så skal jeg være den første til å innrømme at vi fikk den situasjonen feil. Vi lander ganske raskt på vår avgjørelse, og regelverket er klart da. Men det er viktig å presisere at dersom vi gjorde feil der, så har jeg ingen problemer med å innrømme det, sier han.
– Fotball engasjerer og det vil alltid være forskjellige meninger om situasjoner. Vi må ta en vurdering der og da, og da ble det den avgjørelsen vi falt på, sier Hobber Nilsen.
En som ikke slapp unna det røde kortet på Marienlyst, var Haugesunds Liban Abdi. Med gult kort gikk han foran ballen da Strømsgodset skulle ta et kjapt frispark. Her er søndagens dommer ikke i tvil.
– Den er klink. Den er 100 % klar i våre øyne. Det går under usportslig opptreden. Han vet klart og tydelig hva han gjør, og at han har gult kort fra før kan ikke vi ta hensyn til, sier han.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22