Før sesongstart måtte Brann sende den islandske landslagsspilleren Vidar Ari Jonsson på utlån . Grunnen var at klubben hadde oversteget Eliteseriens utlendingskvote, som teller totalt ni spillere.
19. juli åpner det norske overgangsvinduet igjen, og Jonssons lånekontrakt med Fimleikafélag Hafnarfjarðar i hjemlandet vil da være utløpt.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Dermed står serielederen overfor et nytt kvote-dilemma – hvem skal ut?

Skader kan bety at en ny spiller må ut

Brann har gjennom vårsesongen slitt med skader på backene, spesielt førstevalgene Ruben Kristiansen og Taijo Teniste, noe som har gjort at både Daniel Braaten og Gilli Rolantsson har måttet vikariere i forsvarsfireren.
Jonsson er også en spiller som kan brukes på backplass. Det kan bety at islendingen vil ha en større mulighet til å kunne bli værende i klubben i høstsesongen.
Dermed vil Branns overfylte utlendingskvote kunne gå utover en annen spiller.
Den spilleren kan bli Deyver Vega, som ble prioritert foran Jonsson når troppen skulle registreres før sesongstart. Costaricaneren har enda til gode å starte en seriekamp for Brann denne sesongen.
– Det er vanskelig, for jeg får bare spille i syv-ti minutter. Og det eneste jeg må gjøre er å løpe bakover. Jeg skjønner selvfølgelig at det blir en snakkis, men jeg bryr meg ikke. Hvis jeg blir nødt til å dra, så drar jeg, sier Vega til Bergens Tidende.

Nykommer også i faresonen

En annen utlending som kan risikere å måtte flytte på seg er Amer Ordagic. Bosneren har startet tre seriekamper siden han kom til klubben før sesongen. 25-åringen sier til BT at han ønsker å bli, men også han har forståelse for om han skulle bli «ofret».
Om Brann skulle ønske å forsterke med et nytt navn utenfra, noe Lars Arne Nilsen tidligere ikke har utelukket at kan skje, kan det bety at både Vega og Ordagic må ut.
Branns øvrige sju utlendinger er etter all sannsynlighet «safe». Disse er Samuel Sahin-Radlinger, Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ludcinio Marengo, Gilli Rolantsson og Gilbert Koomson.
Branns sportssjef Rune Soltvedt har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser onsdag.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38