Etter at det ble klart at Lars Veldwijk ikke kom til å forlenge låneavtalen på Color Line Stadion, har Aalesund vært på jakt etter en erstatter for den målhungrige nederlenderen.
Det har de nå funnet i form av den greske spissen Athanasios Papazoglou.
  • Se Aalesund–Brann på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag 6. august kl. 20!
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Det melder sunnmøringene på sine nettsider fredag ettermiddag.
Den 195 centimeter høye grekeren kommer fra belgiske KV Kortrijk, i en låneavtale som strekker seg ut sesongen.
– Han er en spisstype som vi har lett etter og vil utfylle vår spillerstall på en utmerket måte også i form av erfaring. Papazoglou har erfaring fra spill i Hellas, Belgia og Nederland – i tillegg til landskamper for Hellas. Vi skal jobbe hardt for å få ut det som bor i han så raskt som mulig, og han kommer til å bli viktig for oss i jakten på en god AaFK-høst, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til klubbens nettside.
Klubben beskriver sin nye spiss som et naturlig oppspillspunkt som skal passe bra sammen med Mos. Han skal også være hurtig for høyden og være en habil avslutter. Aalesund skriver også at spilleren har vært i klubbens søkelys over tid.
– Vi er veldig stolte over å kunngjøre at vi har signert Papazoglou, i første omgang på lån ut sesongen. At Papazoglou velger AaFK viser at vi gjennom vår måte å spille fotball på, vårt herlige publikum og vår flotte by framstår som attraktiv også for spillere utenfor Norge. Vi gleder oss veldig til å starte arbeidet med å integrere ham inn i klubben, sier Aalesunds sportslige leder Bjørn Erik Melland.
Overfor Sunnmørsposten omtaler Fredriksen sin nyervervelse som en mer målfarlig spiller enn sin forgjenger.
– Han er lik Lars på mange måter, men jeg tror nok han er mer målfarlig enn det Lars var. Han er nok en bedre hodespiller enn Lars og kommer forhåpentligvis til å score en del må for oss, sier han.
Beskrivelsen som målscorer kjenner imidlertid ikke den høyreiste grekeren seg helt igjen i.
– Jeg er nok ingen typisk storscorer. Jeg prøver selvsagt å score litt mål, men jeg liker vel så godt å hjelpe lagkameratene mine å score, sier han.
Den høyreiste spissen har ikke vært bortskjemt med spilletid det siste året. Siden desember i fjor har Papazoglou vært utlånt til Roda JC, hvor det har blitt fem kamper fra start og 16 innhopp fra benken. Grekeren vil ta del i søndagens treningskamp mot Hødd og får draktnummer 10 i klubben.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58