Stabæk er for andre året på rad arrangør av Football Pride sammen med FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.
Dette året har klubben bestemt seg for å ta engasjementet enda litt lenger og spiller i regnbuedrakter for hjemmekampene mot Kristiansund og Lillestrøm i henholdsvis Eliteserien og Toppserien – samme uke som Oslo Pride arrangeres i hovedstaden.
Det melder klubben på sine egne hjemmesider.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
– Det er viktig at vi går foran med et godt eksempel, ikke bare på tribunene, men også i garderobene og i alle lag i fotball-Norge. Dette skal være en arena for absolutt alle – uansett hvem du er glad i, sier Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg.

– Draktene er dritkule

Stabæk-leder Inge André Olsen er stolt over klubbens nye tiltak for å skape mer oppmerksomhet rundt temaet.
– Når vi hører om homofile i fotball og frykt for å bli ekskludert så ønsker vi å sette et standpunkt. Sammen med FRI satte vi fokus på dette i fjor. Da hadde vi jo cornerflagg i regnbuefarger og ballhentere i samme t-skjorter. Vi prøver å dra det langt for å få oppmerksomhet, så nå har vi tatt det enda et steg videre, forteller Olsen til Eurosport.no, og omtaler draktene som «dritkule».
I oktober i fjor arrangerte klubben et eget Stabæk Pride-tog før hjemmekampen mot Sarpsborg 08, hvor over 200 supportere deltok.
– Herrefotball, sammen med kirken er siste fort som ikke er beiseiret. Dette gjelder både supportere og alt. Vi ønsker at man skal tenke litt mer over hvilke ord man bruker. Det har for eksempel i alle år blitt sunget om at «dommeren er homoseksuell», så vi ønsker å drive enda mer forebyggende arbeid, sier Olsen.
Stabæk-lederen håper og tror draktene vil få så stor oppmerksomhet at flere klubber henger seg på.
– Det er spillerne som skal ut å prestere for oss som er de mest synlige, og vi tenkte at hvis vi designer en kul drakt, så vil det skape masse oppmerksomhet. Dette løfter opp en viktig sak, og nå håper vi flere av toppklubbene kommer på banen.
Olsen forteller at Stabæk også skal delta på debatt om homofili i fotball under Oslo Pride i slutten av juni.
– Nå skal vi også ha en debatt om fotball i Oslo Pride, og så skal vi, som i fjor, følge opp med tog fra Onkel Blaa med lastebiler og musikk og et ordentlig trykk. Det blir et kult arrangement, sier Olsen.
Før den tid reiser Stabæk til Bergen for mandagskamp mot Brann i Eliteseriens 13. runde.
Tidligere i juni spilte Norges kvinnelandslag mot USA som hadde regnbuefargede nummer på ryggtavlen på sine drakter. Norges kaptein Maren Mjelde bærte samme kamp et regnbuefarget kapteinsbind.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36