• Se Rosenborg – Sarpsborg 08 søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Søndag gjester gamleklubben til Anders Trondsen Trondheim og Lerkendal. Midtbanespilleren innrømmer at det blir et spesielt møte med gamleklubben.
For det var på de siste dagene av overgangsvinduet at Trondsen signerte for Rosenborg. Det hele skjedde fort og det har vært en hektisk tid for spilleren etter overgangen, men nå begynner det å roe seg litt rundt 22-åringen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Jeg fikk ikke sagt skikkelig farvel til gutta fordi alt skjedde så fort. Jeg fikk beskjed rett etter Kristiansund-kampen at jeg måtte bare kaste meg i bilen. Jeg hadde ingenting faktisk. Jeg måtte kjøpe meg klær her da jeg kom, sier Trondsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Sørloth: – Det ligger jo veggene her

Midtbanespilleren fikk drømmen oppfyllt. For 22-åringen har helt spesielle bånd knyttet til både Trøndelag og Rosenborg. Da han var yngre var han mye på ferie i Trøndelag og har trønderske aner.
– Bestemoren min var fra Hitra og hadde hytte der. Vi var der av og til, og dro inn og så kamp på Lerkendal. Jeg tror mamma og pappa synes det er litt spesielt ettersom de dro oss med på Lerkendal siden vi var små. Nå sitter de og ser på at jeg spiller. Jeg tror nok det er litt spesielt for de, sier Trondsen.
Men det er ikke bare der Trondsen har fått Rosenborg i blodet. 22-åringen er også kompis med Midtjylland-spiss Alexander Sørloth og har vært mye på besøk hos familien Sørloth. De to spilte mye på aldersbestemte landslag for Norge. Det er kanskje ikke så rart at Trondsens favorittklubb er nettopp Rosenborg.
– Det startet på G16-samling. Det var der jeg møtte Alexander for første gang. Etter det så har vi vært roomies på de fleste aldersklassene oppgjennom,
Rosenborg-legende Gøran Sørloth fleiper om at det neppe er tilfeldig at Trondsen ble god og tar gjerne litt av æren for at 22-åringen ble Rosenborg-fan.
– Jeg må være så ærlig å si at hadde det ikke vært for at han hadde vært her, så hadde han ikke vært så god. For det ligger jo i veggene her, sier Sørloth til Eurosport.

– De tar tid å komme til Rosenborg

Men det å spille seg inn i favorittklubben har vært litt vanskeligere. Fra å være bankers i startoppstillingen til Sarpsborg 08 er det blitt fire kamper fra start og tre innhopp i RBK-drakten.
– Det er litt tøffere her. Jeg kom fra en klubb der hvor jeg hadde fast plass og nesten kunne gjøre hva jeg ville. Jeg var veldig trygg og alt skulle gå gjennom meg i oppspillsfasen, sier Trondsen.
Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen er klar på at Trondsen vil få tid og ønsker å bruke 22-åringen i de tre rollene sentralt på midtbanen.
– Det tar tid å komme til Rosenborg. Nå har vel alle skjønt det med Nicklas, Birger og Vegar. Vi har en bestemt måte å spille på, og han har ikke vært her tidligere. Da skal Anders, som alle andre, få tid til å venne seg til det så kommer han til å spille både i Eliteserien og Europa, og få en tilvenningen. Det er ikke noe tvil om at Anders blir en fantastisk tilvekst. Han er en nyttig tilvekst for Rosenborg, sier Ingebrigtsen.
  • Se Rosenborg – Sarpsborg 08 søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53