Ole Gunnar Solskjær så seg nødt til å ta Erling Braut Håland før kampen mot Viking søndag. 17-åringen var ikke blant de elleve utvalgte i Molde-trenerens lag før start.
– Jeg snakket litt med han om at Brustad og Sigurdarson har vært så bra i år at han må starte på benken. Det var han ikke happy med. Han har ikke spilt her før, han har ikke spilt mot Viking så han skulle inn og avgjøre det, forklarte Solskjær etter at Håland hadde sikret 3-2-seier over Viking.

Desperat etter å spille

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Solskjær beskrev Håland som nærmest desperat etter å spille søndagens kamp mot Viking. En av grunnene er at 17-åringen har en helt spesiell relasjon til Stavanger-klubben.
– Jeg var selvfølgelig litt ekstra giret før kampen. Jeg er jo fra Bryne og det har alltid vært litt rivalisering mellom Bryne og Viking. Du blir litt ekstra tent da, sier Håland til Eurosport.
Følelsene han har ovenfor klubben på motsatt banehalvdel kom godt til syne etter at han kom inn og avgjorde kampen til fordel bortelaget. Etter å ha scoret 3-2-målet valgte han å feire foran Viking-supporterne som han mente hadde buet på han. Noe som satte sinne i kok hos Viking-spillerne.

– Han har det meste

Men denne offensive stilen mener Solskjær også kan være en av de egenskapene som kan gjøre Håland til en spiss på et meget høyt nivå.
– Han har fart, styrke, en fantastisk mentalitet, energi og en treningsvilje, så han kan bli en meget god spiller, sier Molde-treneren.
– Kan han bli bedre enn deg?
– Helt klart, du skulle sett meg da jeg var 17.
I så fall har Bryne-gutten muligheten til å bli så god at han kan score 126 mål på 366 kamper for en av de største klubbene i Premier League, der ett av dem også var vinnermålet i en Champions League-finale. I tilleg til å legge 67 landskamper på merittlisten sammen med 23 mål.
– Det er positivt å høre, selvfølgelig, sier Håland rolig da han får høre hvilke forventninger treneren har til han.
– Han har det meste, han har egentlig alt som skal til for å bli en toppspiller. Det er opp til oss nå å holde han skadefri og bygge han opp, avslutter Solskjær.

Håland ga Viking mareritt

Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10