Vålerenga–Strømsgodset 1–1:
Ronny Deila har hatt suksess som trener for Strømsgodset. Tor Ole Skullerud har hatt sukess som trener for Vålerenga.
Søndag møttes de rutinerte trenerne med nettopp nevnte lag, men i motsatt situasjon. Det endte med ett poeng til hvert av lagene. Et resultat gjestene var klart mest fornøyd med.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg synes det er et fortjent poeng. Vi jobber godt og kjemper sammen. Vålerenga skapte lite. Det er en bra gjennomført kamp, men det var litt kjedelig å slippe inn scoring på dødball igjen. Men vi tar med oss ett poeng, vi har fremdeles masse å gå på, sa Godsets målscorer Parr til Eurosport etter kampen.
Vålerenga har ikke hatt noen spillere på landslagsoppdrag, og har trent godt den siste uken – kanskje litt for godt ifølge Ronny Deila.
– Jeg er ikke fornøyd. Det var en svak fotballkamp av oss. Vi så veldig slitne ut, det var ingen sprut. Det er ikke det at de ikke vil. Når det er slik så må jeg gå i meg selv, det er mulig vi har kjørt for hardt den siste uken da. Det må vi få svar på for vi må fremstå på en helt annen måte om vi skal slå Lillestrøm til helgen. Men vi kom gjennom med ett poeng og det må vi ta med oss, sa VIF-treneren.
Aalesund-spiller og Eurosport-ekspert Bjørn Helge Riise tror ikke Vålerenga har trent feil.
– Jeg tror ikke de har trent feil. Jeg tror de kjenner på den tøffe sesongstarten nå. Der fikk man veldig mange kamper veldig tett etter hverandre, og det tror jeg de merker nå. Jeg synes Vålerenga så skikkelig slitne ut. Etter en landslagspause skulle man tro de hadde mer sprut, sa Riise.
Ekspertkollega Bengt Eriksen tror også spillerne nå kjenner på følgene av et knallhardt kampprogram.
– De hadde seks kamper i april og fem kamper i mai. Det er elleve kamper på to måneder, det har vi aldri hatt før. Så kommer det en liten pause etter det, og da tenker jeg det kan melde seg litt slitasjeskader og man kan være litt mentalt sliten, sa Eriksen.

Jradi-magi før 1–0

Jonathan Parr ga gjestene en flying start da han satte inn 1–0 etter å ha blitt spilt elegant gjennom av Bassel Jradis følsomme hæl.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Jradi med leken assist

Et drøyt kvarter senere sørget imidlertid Enar Jääger for balanse i regnskapet etter at ballen hadde vært innom hodet til «halve Vålerenga».
Strømsgodset virket pigge offensivt, og gjorde samtidig den defensive jobben godt. Vålerenga kom til svært få farligheter i en omgang Ronny Deila på ingen måte kunne være fornøyd med.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

VIF utligner etter fotballtennis

– Alt var dårlig

– Jeg synes vi har vært dårlig. Det er dårlig press, vi spiller for lite fremover og skaper for lite sjanser. Vi må opp mange hakk hvis vi skal klare å få med oss noe fra denne kampen her, oppsummerte Deila i pausen.
Et litt krassere, men likevel ikke helt ulikt inntrykk som tidligere kollega og nå Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal satt med.
– En spiller som Bård Finne har ikke vært borti ballen siden første minutt i kampen. Vålerenga har ikke fått brukt sidene på banen, der har Godset vært flinke til å demme opp, sa Rekdal.
Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var naturlig nok en god del mer fornøyd enn sin trenerkonkurrent.
– Vi startet veldig bra. Jeg synes vi klarer å veksle mellom høyt og lavt press og er flinke til å holde på ballen. Jeg synes det er en bra omgang på bortebane mot Vålerenga. Nå skal vi ta denne her, sa Skullerud.

Innbytterne kunne avgjort

Etter hvilen tok imidlertid Vålerenga mer over banespillet, men fortsatt uten å virke veldig farlige på den siste tredjedelen.
– Nå er Vålerenga i ferd med virkelig å jobbe opp ballinnehavet her, men det har ikke skjedd veldig mye, sa Rekdal.
Med knappe ti minutter igjen på kampuret fikk Strømsgodset sjansen de hadde ventet på. Innbytter Marco Tagbujami hadde bare vært på banen i to minutter da han fikk muligheten fra skrått hold, men Godset-spissens avslutning strøk utenfor Marcus Sandbergs lengste stolpe.
Også Hermann Stengel fikk muligheten til å tegne seg på scoringslisten, men den tidligere Stabæk-guttens frispark ble akkurat slått unna av Espen Bugge Pettersen.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Sandberg - Lindkvist, Tollås Nation, Jääger, Näsberg - Grindheim, Lekven - Fredheim Holm, Aqyiri, Finne – Abdellaoue.
Strømsgodset: Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Madsen, Parr - Francisco Júnior, Hauger - Nguen, Jradi, Ulland Andersen - Pedersen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43