Mandag ble det klart at Herman Stengel går fra Vålerenga til Strømsgodset. Midtbanespilleren kommer gratis og skrev under på en treårskontrakt med drammenserne.
Vålerengas trener Ronny Deila er skuffet etter at 22-åringen valgte Godset ettersom Stengel var med i fremtidsplanene.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
– Det må jeg innrømme var en strek i regningen. Det var vondt i går. Jeg var lei meg. Slik er det i fotball av og til, sier Deila i et lengre intervju til Vålerengas hemmeside.
  • Se Sogndal - Vålerenga søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport 1

– Jeg har aldri løyet for ham

22-åringen har slitt med spilletid i vår og sommer i Vålerenga, og var mye ut og inn av laget. Spesielt i vår. Men ut på høsten har Stengel spilt mer og mer. De seks siste kampene har midtbanespilleren startet.
Deila er tydelig på at han ikke kunne ha gjort noe mer og forklarer situasjonen slik:
– Dette er egentlig veldig enkelt og greit. I sommer ville selvfølgelig Herman spille mer enn han gjorde. Det ble en vurdering fra min side at han ikke var god nok der og da. Så har han spilt seg inn i laget gjennom høsten og vært en viktig brikke nå i de siste kampene. Han var mer opptatt av å få tillit og spilletid. Jeg kan ikke gi så mye mer enn det jeg har gitt ham de to siste månedene, forklarer Deila til klubbens hjemmeside.
Stengel skal ha vært i samtaler med klubben om å fortsette, men lykkes ikke å få 22-åringen til å bli. Også Vålerenga-treneren har hatt flere samtaler med spilleren uten at det var nok. Deila opplever at han ikke er blitt trodd på sine lovnader han har gitt Stengel om fremtiden.
– Jeg har pratet med ham, sagt han han er en del av vår fremtid, du bli satset på og vi skal bygge ting rundt deg. Så velger han å gå til Strømsgodset muligens på grunn av at han ikke tror på det jeg sier. Jeg har aldri løyet for ham. Jeg har stått for det jeg har sagt hele veien. Det kan ha vært tøffe beskjeder han kan ha fått også, men nå er valget tatt, sier Deila, og fortsetter:
– Jeg blir lei meg. Det er ikke noen tvil om det. Samtidig er det ingen som er større en klubben. Han har enda mye å gå på som spiller. Da er spørsmålet om han får potensialet sitt bedre ut i Strømsgodset enn her. Jeg tror jo ikke det, men det får tiden vise. Men igjen er det da plass til andre som kan ta steget frem og ut av skyggen til Herman eller Christian og gjøre Vålerenga bedre.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Herman Stengel tirsdag ettermiddag.

– Jeg skjønner at folk er glade i de

Det har vært mange reaksjoner i sosiale medier etter at det ble klart at 22-åringen forlater klubben. Søndag ble det klart at også Christian Grindheim er ferdig i klubben. Deila har forståelse for reaksjonene.
– Begge to er flotte gutter og hel ved. Jeg skjønner at folk er glade i de. Jeg sa til Herman at du skal være glad for at folk er lei seg. Det hadde vært verre om de var glade.
Etter exiten til de to spillerne avviser ikke Deila at det kan bli forsterkninger i vinter selv om han i utgangspunktet vil redusere antall spillere i troppen. Han ber alle som er glade i Vålerenga om å slappe av og puste litt.
– Vi er faktisk i en bedre situasjon på samme tid nå enn i fjor. Det er ett år og tre måneder siden vi satt der med elleve poeng og det så ganske mørkt ut for hele klubben. I dag drives klubben på en fantastisk bra måte. Vi er i vekst. På banen spiller vi bedre og bedre fotball. Vi har mer poeng enn i fjor og var i semifinalen i cupen, sier Deila til Vålerengas hjemmeside.

– Vil nok tro kjemi mellom spiller og trener ikke har vært optimal

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener man kan forstå hvorfor Stengel velger Strømsgodset foran Vålerenga de neste tre årene.
– På en måte er det overraskende, men forståelig på en annen når man ser hvor mye Stengel har vært inn og ut av laget denne sesongen. Han satt på benken i lange perioder i vår/sommer og var tydelig ikke et førstevalg, sa Eurosports fotballekspert mandag da overgangen ble kjent.
– Jeg vil nok tro kjemi mellom spiller og trener ikke har vært optimal. Som sagt så satt han på benken i lange perioder, og jeg tror Stengel nå går fordi han ikke har stolt på at han ville bli satset på i Vålerenga, fortsatte Rekdal.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08