Ullevaal Stadion (Eurosport.no): Det har vært et stille sommervindu på Valle for Vålerenga og Ronny Deila. Etter å ha hentet inn en rekke spillere i vinter og vår, er Adam Larsen Kwarasey den eneste som har satt navnetrekket sitt på en Vålerenga-kontrakt i sommer.
Sisteskansen har til gjengjeld gått rett inn i Deilas førsteellever og vist seg som den forsterkningen han var forventet å være. Og det er nettopp bytter i denne kategorien Vålerenga-sjefen nå har bestemt seg for å jakte.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– Det er slutt på å hente mange spillere. Nå skal vi ha kvalitet i det vi henter. Om vi ikke klarer å finne det vi ønsker, så venter vi heller til vi finner det, sier Deila til Eurosport.no.
VIF-sjefen er fortsatt ikke helt fornøyd med troppen slik den er nå, og forteller at det jobbes med å hente inn spillere som kan gi laget et løft – samtidig som noen også kan forsvinne ut.
– Vi jobber med det, selvfølgelig, begge veier. Nå er det en uke igjen av overgangsvinduet, så vi får se hva som skjer, sier Deila.
En av dem det hersker usikkerhet rundt er Herman Stengel, som på ingen måte har vært bortskjemt med spilletid så langt denne sesongen. Midtbanemannens kontrakt går ut etter sesongslutt, og til tross for tilbud om ny kontrakt i VIF, har den tidligere Stabæk-spilleren ennå ikke skrevet under på noen forlengelse.
– Vi har god dialog med Herman. Han har fått et kontraktsforslag hos oss, så får vi se hva som skjer videre. Jeg tror vi er ganske nære hverandre uten at noe er endelig, forteller Deila.
21-åringen har blitt sittende å se lagkamerater som Christian Grindheim, Magnus Lekven og i det siste Daniel Berntsen bli prioritert foran ham. Mot Elverum i cupen torsdag ble det 90 minutter på benken, og i mandagens 0–2-tap for Strømsgodset var ikke 21-åringen en gang i kamptroppen. Deila er likevel klar på at han ønsker å ha med seg unggutten videre.
– Det er viktig at Herman også tenker på seg selv også i denne situasjonen, for det er ikke tvil om at det er tøff konkurranse i midtbaneleddet. Men han er en fantastisk gutt og en god fotballspiller, og vi ønsker å ha ham med oss med videre, sier Deila.
En annen mann som også vegrer seg fra å skrive ny kontrakt med Vålerenga, er Ghayas Zahid. Playmakeren har tidligere gjort det klart at han føler seg klar for å ta neste steg i karrrièren, noe han igjen bekrefter etter seieren mot Elverum.
– Jeg har selvfølgelig lyst å reise ut for å spille fotball, alle har jo lyst til det. Uansett hvem man spør i Eliteserien, så kommer alle til å si det samme, smiler han.
Men selv om 22-åringen har store ambisjoner, er det for øyeblikket lite som tyder på at han skal forsvinne med det aller første.
– Foreløpig er det ingenting konkret. Jeg er i Vålerenga og forholder meg til det. Det er ikke så mye mer å si enn det, sier Zahid.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27