VALLE (Eurosport.no):
Cupen var lenge et sårt trengt lyspunkt i det som har vært et tungt år for Vålerenga, men tapet mot Sarpsborg 08 gjør at alt sportslig fokus nå rettes mot Eliteserien.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00

Lite søvn og slitsomme dager

Det kan være krevende, for til tross for at man har flyttet inn på et nytt stadion, ser ting fryktelig mørkt ut for den vanligvis stolte Oslo-klubben.
Skulle Tromsø vinne hengekampen mot Odd i kveld, vil det være ett poeng ned til direkte nedrykk for Ronny Deila og co., som riktignok også har en hengekamp senere i sesongen.
Les også: Halvorsen og Diatta forverret VIF-krisen
Eurosport.no møter VIFs hovedtrener dagen etter kamp, hvor han åpent forteller om cup-exit og situasjonen klubben har havnet i.
– Det er slitsomme dager. Det er mye inntrykk etter kampen. Du har bygd deg opp til kamp, så blir du veldig utladet etterpå, samtidig som du går inn i en sånn refleksjonsfase, så det blir ofte litt lite søvn og det kan føles som en sånn ordentlig tung dag på byen. Det er ikke noen hyggelige dager, erkjenner Deila.
(saken fortsetter under)

– Jeg kjenner ikke mest på det

Lite søvn er på ingen måte det største problemet til Deila i disse dager, og heller ikke kritikken virke å prege han spesielt mye.
– Nei, jeg kjenner mest på at vi taper kamper og ikke oppfyller de forvetningene som vi har. Jeg har levd med masse kritikk opp gjennom årene, så det må du regne med. Hvis det ikke er noe engasjement rundt klubben, så er det mye verre, mener han.
– Det er viktig å tenke på at det er like vondt for alle. Det er ikke sånn at det er jeg som kjenner mest på det. Det er vondt for alle som er en del av Vålerenga. Det er vi som skal snu det sammen.
Selv om sannheten er brutal, kommer man seg likevel ikke unna den. Syv strake kamper uten seier i Eliteserien gjør at pila peker én vei. Vi må helt tilbake til 24. juni får å finne sist VIF tok tre poeng.
– Det er veldig viktig å holde stemningen oppe. Legger vi oss ned for å dø og synes synd på oss selv, klager og finner syndebukker er det tapt, enkelt og greit. Da er det vanskelig å komme seg ut av sånne perioder. Vi er opptatt av å se på de positive tingene, samtidig som vi også må ta de tingene som har skjedd alvorlig.

– Hvis det verste skjer, er vi ikke gode nok

I de siste kampene trekker Deila frem at det største problemet har vært fremover på banen, men understreker at det på ingen måte betyr at forsvaret er 100 prosent friskmeldt. Neste mulighet til å forbedre effektiviteten foran kassa er hjemme mot Brann på søndag. Bergenserne ligger på sølvplass, noe som er en stor kontrast til Vålerenga som kjemper mot nedrykk.
– Hvis det verste skjer, er vi ikke gode nok, sier Deila.
Vålerenga-treneren avfeier at laget er for godt til å rykke ned, og erkjenner at man kan risikere å havne utenfor stupet.
– Det kan skje for alle lag. Det er det ikke noen tvil om i det hele tatt. At noen er for gode til å rykke ned... du er jo ikke det hvis du rykker ned, sier Deila som presiserer at han ikke tenker mye på det.
– Vi kan gjøre noe med våre prestasjoner. Alt ligger i våre hender. Ni kamper igjen. Hvis vi ikke klarer det, så er vi ikke gode nok. Enkelt og greit. Da har vi ikke vært det som lag. Jeg mener og er helt sikker på at det skal vi klare. Vi har masse kvalitet i den troppen her, sier Deila.
Vålerenga mot Brann vises på Eurosport Player og Eurosport Norge på søndag. Kampen har avspark 20.00.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58