Kristiansund – Viking 0-2:
16. juli.
Det var forrige gang Viking vant en fotballkamp i Eliteserien den gang mot Odd på bortebane. Det som så ut som en håpløs situasjon å kunne overleve i Eliteserien for bunnplasserte siddiser og søndag var det en tøff bortekamp mot hjemmesterke Kristiansund.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Saken fortsetter under videoen:

Viking sjokkerte Kristiansund

Burchnall siterte Eggen etter seier mot Kristiansund

Men Viking leverte en skikkelig fotballmirakel på bortebane og tok tre sårt tiltrenkte poeng etter scoringer fra Julian Ryersson og Kristoffer Haugen. Spesielt forarbeidet til Zymer Bytyqi på 1-0 scoringen var det skikkelig klasse over.
– Først og fremst er det kjekt å vinne igjen. Vi går utpå der og har det kjekt. Vi får det første målet i første omgang. Så kommer vi to foran også, og da har vi grei kontroll. Jeg føler vi har god kontroll, spesielt defensivt i andre omgang. Det er andre kampen rad der jeg spiller og scorer. Det er bare å fortsette slik, sier Haugen til Eurosport.
De tre poengene skaper håp. Viking har nå syv poeng opp til Aalesund på kvalifiseringsplass etter denne runden. Ian Burchnall valgte å sitere tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggens legendariske sitat fra 2001, etter seieren over Kristiansund på spørsmål om det er håp for å overleve i Eliteserien.
– En vis mann sa «It's hope in the hanging snor». Jeg aner ikke hva det betyr. Vi sa at om vi kunne vinne denne kampen så fikk vi se hva distansen var. Så satser vi alt mot Vålerenga så ser vi hva som skjer. Kanskje bildet er helt annerledes neste mandag. Folk har avskrevet oss og spillerne ville virkelig bevise noe i dag. Jeg er stolt. Du vet aldri, sier Burchnall til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

– Vi står med fingeren i ræva fra start

Kristiansund går fra 4-0 i Bergen mot Brann til 0-2 mot Viking.
– Virker som vi egentlig står med fingeren i ræva fra start. Det er uvanlig av oss her hjemme, sa Kristiansunds Dag Peter Ulvestad til Eurosport i pausen.
– Vi har vært i god form i det siste, men ingen lag i denne divisjonen er for dårlige til at vi skal undervurdere de. Viking var bedre enn oss i dag. Da får vi reise oss neste helg, sier Benjamin Stokke til Eurosport etter kampen.
Kristiansund måtte fullføre kampen med ti mann etter at Aliou Coly fikk sitt andre gule kort i det 67. minutt. For etter 25 minutter fikk han kveldens første gule i en kontroversiell situasjon.
Coly kom på etterskudd i en duell med Mathias Bringaker. Kristiansund-spilleren feide ned Viking-angriperen med en kroppstakling på vei gjennom med keeper rett utenfor sekstenmeteren.

Reagerer på kontroversiell situasjon

Dommer Kristoffer Hagenes blåse frispark og dro opp det første gule kortet til Coly til store protester fra Stefan Ernemann og Viking-spillerne. Førstnevnte fikk gult kort etter å ha protestert. I studio var Eurosports fotballeksperter uenig i vurderingen til dommeren.
– Regelboken er klinkende klar. Blir du fratatt en målsjanse alene med keeper er det rødt kort. Det er ikke noe å diskutere en gang. Hvordan han kan komme på at det skal være gult kort, forstår jeg ikke. Det er rødt kort hver gang i dagens regelbok, sier Rekdal.
Han fikk støtte av tidligere Viking-trener Kjell Jonevret.
– For meg ser det ut som et rødt kort. Man må kanskje få hjelp av en linjedommer. Dommeren har kanskje en dårlig vinkel. For meg ser det ganske klart ut. Å avslutte situasjonen med hvert sitt gult kort er kanskje litt rart, sier Jonevret.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52