– Jeg er flau. Jeg er flau over prestasjonen, jeg er flau over resulatet og måten vi spiller på!
Det sier Vikings trener Ian Burchnall etter det ydmykende 1-7 tapet hjemme for Vålerenga. Samtidig vant bunnkollega Tromsø borte mot Stabæk. Nå kapitulerer Viking-treneren og innser at det blir OBOS-liga neste sesong. Viking har nå ti poeng opp til trygg grunn med tolv poeng igjen å spille om. Det er kun syltynn teori som kan hindre spill i OBOS-ligaen neste sesong ettersom de møter Tromsø borte i neste runde før Sarpsborg 08 og Rosenborg før Stabæk venter i siste runde.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
– Er det over for dere nå?
– Ja... Du ser hvordan vi spiller i kveld. Det er ikke på grunn av i kveld at vi er hvor vi er. Det er en akkumulasjon av mange forskjellige kamper og svake prestasjoner. Det er ekstremt skuffende, sier Burchnall til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Se hvordan Vålerenga ydmyket Viking

– Blytungt

Mot Vålerenga ble laget avkledd og rundspilt. Burchnall likte ikke måten spillerne responderte etter det første baklengsmålet.
– Responsen etter det første målet var så dårlig. Så, så dårlig. De som ut som et slagent lag etter det første målet. Vålerenga var fantastiske, og beveget ballen hurtig. Det var menn mot gutter, og jeg var så skuffet, sier Burchnall.
Det en en helsvart dag for Viking-keeper Amund Wichne. Syv baller måtte han se at Vålerenga fikk i nettet.
– Blytungt. Det går syv baller i nettet. Det er en dårlig dag på jobben. Både for meg og for laget. Målet mitt er å holde nullen. Det jeg prøver på. Går inn et skudd tidlig og fortsetter bare på. En av de dagene der alt går inn, sier Wichne til Eurosport.

– Fotball er gøy, og det er gøy å vinne,

– Blir det OBOS-liga neste?
– Det tenker jeg ikke så mye på nå. Vi har spilt en kamp som vi prøvde å vinne, men tapte den. Vi får evaluere den først, så får vi se, sier keeperen.
Selv om klubben nå trolig er nede påpeker keeperen at spillerne fortsatt vil greie å motivere seg til kamp. Wichne ser fremover tross den helsvarte situasjonen.
– Ny kamp om en uke mot Tromsø og vi skal motivere oss for tre poeng der. Fotball er gøy, og det er gøy å vinne, så det er opp med huet og på igjen på trening i morgen, avslutter keeperen.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28