Mathias Bringaker sørget for en verdig sorti for Viking fra Eliteserien. 20-åringen scoret to lekre mål da Viking slo Stabæk 2-0 hjemme.
Viking har vært klar for sin første tur ned i seriesystemet for første gang på 28 år siden slutten av oktober. Men Mathias Bringaker ville gjøre avskjeden fra det øverste nivået så god som mulig.
Med en lekker lobb og et perfekt plassert skudd avgjorde 20-åringen kampen nærmest på egen hånd.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38

Burde scoret tre

Mens Viking bare hadde æren å spille for, kunne bæringene klatre til en 6.-plass med seier i Stavanger. Det var tydelig to lag som gikk til kampen uten press og med mål om tre poeng.
Spillet bølget fram og tilbake i første omgang, og begge lag var nær ved å ta ledelsen alt de første 20 minuttene.
Mathias Bringaker burde satt inn ledermålet da han fikk ballen bare et par meter foran mål etter et godt Viking-angrep. Men skuddet gikk rett på Stabæk-keeper John Rune Alvbåge.
20-åringen slo kraftig tilbake bare minutter etter. Julian Ryerson spilte spissen nydelig gjennom, og Bringaker avsluttet på enda lekrere vis med en lobb over svenske Alvbåge.
I andre omgang viste den talentfulle spissen seg fram igjen. Ross Jenkins ga Bringaker sjansen med en god pasning.
Spissen la ballen til rette og sendte i vei et presist skudd fra sekstenmeteren helt nede til venstre.

Andre strake hjemmeseier

Stabæk klarte ikke å komme tilbake, og Ohi Omoijuanfo klarte heller ikke å gi Nicklas Bendtner kamp om toppscorertittelen. Han endte på 17 mål denne sesongen.
Det ble 2-0 og Viking avsluttet dermed med to strake hjemmeseiere i en ellers begredelig sesong. Siddisene ble stående med 24 poeng i sin siste sesong i Eliteserien for denne gang.
(©NTB)
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42