Stabæk - Brann 2-0:
Et Brann-lag uten tap på de åtte siste kampene gjorde flere endringer på laget foran bortemøtet mot Stabæk som fikk seg en opptur i forrige kamp mot Sandefjord.
Men rekken røk mot Stabæk. Allerede etter to minutters spill lå den første ballen bak Piotr Leciejewski da Andreas Hanche-Olsen fikk to muligheter. Ohi Omoijuanfo sikret tre poeng med sitt langskudd etter 60. spilte minutter.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Etter runden ligger Brann fem poeng bak tabelleder Rosenborg, mens Stabæk skaffer seg en trygg avstand ned til bunnen og klatrer opp på en 5. plass med 24 poeng.
– Vi ble knust av dem på bortebane og vi var fast bestemt på at vi skulle ha revansje. Det får vi i dag. Det er utrolig deilig. Det er alltid deilig å score, men det er viktigste er at laget spiller bra og tar tre poeng, sier Omoijuanfo til Eurosport etter kampen.
– Jeg tenker at jeg bare må prøve. På en gressbane kan ballen få en ekkel stuss. Det er det den får. Da jeg så den gå inn ble jeg veldig glad, sa spissen om scoringen sin.
  • Europa League-kampen mellom Ruzomberok - Brann kan du se torsdag kl. 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Saken fortsetter under videoen:

Omoijuanfo langskudd sikret Stabæk tre poeng

– Det er kanskje offside. Den er i grenseland

Det ble en skikkelig pangstart for Stabæk på eget gress. Vertene fikk corner i kampens andre minutt. Den bokset Piotr Leciejewski ut Ballen ble spilt inn i feltet. Ohi Omoijuanfo headet ballen ned til Andreas Hanche-Olsen inne i feltet. Forsvarsspilleren fikk to muligheter til å score og på det andre forsøket klarte han å oveliste Branns keeper.
Keeperspillet til Leciejewski var ikke det beste i forkant av målet og på reprisen kunne det se ut som at Stabæks målscorer kunne stå i offside da han fikk ballen av Omoijuanfo. Dommeren godkjente uansett scoringen.
– Det spørs om Leciejewski skulle ha fanget den første corneren. Det er en drømmestart for Stabæk. Det er kanskje offside. Den er i grenseland. Det er en grusom Brann, som har slitt med å vinne kamper i det siste selv om de heller ikke har tapt, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Målscoreren var strålende fornøyd med scoringen sin.
– Den første avslutningen er ræva. Den andre går inn. Det er ikke det vakreste målet, men fint å få det tidlig, sa Hanche-Olsen til Eurosport i pausen.
Det ble en fartsfylt og underholdene omgang og begge lag skapte mye foran mål. Brann hadde flere fine muligheter til å utligne, men sløste foran mål.
Saken fortsetter under videoen:

Hanche-Olsen gir Brann en marerittstart

– Du kunne kanskje ha dømt straffe

Tolv minutter etter pause ville hjemmelaget ha straffe da Omoijuanfo gikk i bakken i en duell med Amin Nouri inne i feltet. Dommer Tore Hansen hørte ikke Stabæks bønner og dømte corner.
– Den er 50/50. Du kunne kanskje ha dømt straffspark på det, men det er like greit ikke å dømme på det også, for Nouri kommer inn og toucher ballen også, sa Rekdal.
Like etterpå fikk Stabæk revansje. Omoijuanfos vendte opp på 20 meter og fyrte av. Skuddet så greit ut, men Leciejeski rakk ikke helt ned i tide og ballen suste i mål. Et fint langskudd, men ikke helt patent keeperspill av Branns sisteskanse.
– Det er en liten skru, men en keeper av Leciejewskis kvalitet skal ta den, sa Rekdal.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21