Odd - Brann 0-0:
Både Odd og Brann var ute etter å holde tritt med Rosenborg og Sarpsborg 08 i toppen av tabellen da lagene barket sammen i toppkampen i Skien.
Uten Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen, som stod over på grunn av karantene, fremstod Brann gjerrig og kompakt på Skagerak Arena. Før pause fikk ikke Odd et eneste skudd på mål.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57

– Jeg elsker det

Mot slutten hold bergenserne unna for Odds press og sikret seg et sterkt bortepoeng i Skien. Branns midtstopper Vito Wormgoor likte duellen mot Olivier Occéan. De to var involvert i flere harde dueller. I det 63. minuttet satte han inn en skikkelig sklitakling på Odds spiss.
– Jeg elsker det. De er harde, men fair, sa Branns hardhaus til Eurosport etter kampen.
Odds trener Dag-Eilev Fagermo var imponert over gjestenes midtstopper.
– Wormgoor imponerer meg. Han redder Brann i dag, sier Fagermo til Eurosport.
Det betyr at Brann holder 3. plassen på tabellen, tre poeng bak Rosenborg.
– Det er et Brann-lag som virker fornøyde med ett poeng, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Høydepunkter: Odd - Brann

Vegas kanonskudd strøk stolpen

Det var en veldig jevn første omgang på Skagerak Arena. Brann fikk den beste muligheten i en sjansefattig omgang. Deyver Vega fikk en sjelden mulighet fra start og i det 25. minutt ladet han skuddfoten. Vingen klinket til fra langt hold, men skuddet gikk like utenfor stolpen. En enorm sjanse for gjestene.
Branns midtbanespiller, Fredrik Haugen, øynet muligheten for seier i pausen etter en sterk defensiv prestasjon før pause.
– Jeg synes vi er gode når vi får tak i ballen og spiller. Vi har en del overgangsmuligheter vi bør ta bedre vare på, sa Haugen.
Odds Fredrik Nordkvelle var misfornøyd med det Odd presterte før pause.
– Vi gir ballen fra oss noen ganger. Vi må opp med presisjonen, sa Nordkvelle til Eurosport.

– Snubler han i sitt eget bein?

Etter pause var det fortsatt jevnt og både Brann og Odd slet med å skape det helt store. I det 69. minutt ville Brann ha frispark på kanten av Odds sekstenmeter da Kasper Skaanes innlegg traff Fredrik Oldrup Jensens hånd, men dommer Tore Hansen blåste ikke i fløyten. Det så ut som en korrekt avgjørelse.
– Han skyter ballen opp i hånden på Oldrup Jensen. Jeg kan ikke se at han skal klandres for det, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Like etterpå gikk Olivier Occéan i bakken innenfor sekstenmeteren i en duell med Vito Wormgoor. Hjemmepublikummet ropte på straffe, men heller ikke denne gangen blåste dommer Hansen. Også det en korrekt avgjørelse.
– Snubler han i sitt eget bein? Han sparker vel seg selv i leggen, sa Eriksen.
Odd skapte en del mot slutten, blant annet ved Riku Riski, men Brann sikret seg et poeng.
Slik startet lagene:
Odd: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Vegard Bergan, Fredrik Oldrup Jensen, Thomas Grøgaard, Fredrik Nordkvelle, Joakim Våge Nilsen, Jone Samuelsen, Riku Riski, Olivier Occéan, Rafik Zekhnini.
Brann: Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Deyver Vega, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21