Brann–Vålerenga 0–0:
Verken Brann eller Vålerenga maktet å få hull på den berømte byllen i det som regnes om et ordentlig hatoppgjør på Brann Stadion søndag kveld.
En av dem som kan si seg fornøyd med det, er Vålerenga-back Rasmus Lindkvist som kan ha avsluttet Vålerenga-karrieren uten baklengs mot Eliteseriens mestscorende hjemmelag.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Vi trodde på en målfest, men begge lag var godt forberedt og nullet ut hverandre. Brann hadde sine sjanser i førsteomgang, og Vålerenga hadde sine sjanser i andreomgang. Uavgjort er sånn sett et rettferdig resultat i dag, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da lagene vasset i garderoben.
For like etter kampslutt gikk den svenske backen langt i å bekrefte at han forlater hovedstads-laget til fordel for AIK i Allsvenskan.
– Det prates veldig mye om det. Det er ikke helt klart ennå, men vi får se de nærmeste timene hvordan det blir, sier Lindkvist til Eurosport.
I skrivende stund ligger AIK på femteplass i den svenske toppdivisjonen, plassen over Vålerenga i Eliteserien. Men AIK skal ut i Europa, noe Oslo-klubben ikke kan lokke med på nåværende tidspunkt.
– AIK hadde vært et veldig bra steg for meg. Det er en toppklubb i Sverige som også skal spille Europaligaen. Det hadde vært et bra steg å ta, sa venstrebacken.
Etter det Eurosport erfarer er venstrebacken allerede solgt.

Gjennomvåte Bergen

Bergen har den siste måneden gjort seg kjent for mer enn bare Brann. Været og nedbørsrekorder har også fått mye oppmerksomhet, og denne juli-kvelden var ikke noe annerledes.
Både Brann og Vålerenga hadde bestemt seg for ikke å legge noe igjen i duellene i øsregnet i Bergen, noe kampen bar preg av med harde tak og lite finspill.
Bergenserne var farlig frempå ved flere dødballer, servert av Fredrik Haugens giftige høyrefot, men verken Bismar Acosta, Kristoffer Barmen eller Vito Wormgoor maktet å overliste Marcus Sandberg i Vålerenga-buret.

Medienekt for Finne

Bård Finne var tilbake på Brann Stadion med medienekt fra Vålerenga-sjef Ronny Deila før kamp.
64 minutter på gresset var alt den tidligere Brann-unggutten fikk, før han, til pipekonsert fra Bergens-publikummet, takket for seg til fordel for Samuel Fridijónson.
– Jeg visste det kom til å bli litt tøft, men det er ingen problem. Det ble den kampen vi hadde forestilt oss, i hvert fall når været ble som det ble og banen ble bløt, sa Finne til Eurosport etter kampslutt.
– Jeg hadde kanskje ikke sett for meg at jeg skulle entre Brann Stadion som Vålerenga-spiller for noen år siden, men sånn er det og sånn ble det. Sånn er fotballen, og jeg trives med det, sa Finne.

Moa kunne avgjort

Like etter at bergenseren forlot banen, fikk gjestene kampens største mulighet etter fint spill på høyrekanten. Robert Lundström fant Moa i feltet som kastet frem en fot.
– Det er Vålerengas desidert største sjanse og faller til akkurat den spilleren du vil skal få den, men avlsutningen går like utenfor mål, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Minutter senere kjørte gjestene en lignende variant på motsatt side. Denne gangen var det Ghayas Zahid som fikk avslutte, men høyrefoten er ikke like følsom som venstrefoten og ballen forsvant langt over mål.
– Det er Vålerenga som har sett mest farlig ut her nå, og det ser ut som de har mest krefter igjen og, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da kampen gled inn i sluttminuttene.
Men til tross for flere gode muligheter til gjestene, måtte lagene tusle målløs av banen med ett poeng hver.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21