Brann har fått en bra start på sesongen etter den smått sensasjonelle sølvmedaljen i Eliteserien i fjor. Bergenserne er ubeseiret på to kamper, og kunne med litt mer marginer stått med full pott etter vanskelige oppgjør mot Tromsø og Strømsgodset.
Brann-trener Lars Arne Nilsen er naturligvis fornøyd med starten laget hans har fått.
– Det har sett bra ut for vår del. Vi gjorde en god kamp mot Rosenborg like før seriestart og. Selv om det ble tap, så vi bra ut. Vi var gode mot Tromsø også, men det snur fort i fotball. Det er ekstremt viktig å vinne kamper når programmet er så tøft som det er nå. Jeg vet ikke om andre som har hatt et like tøft kampprogram som oss. Vi har hatt to tredagers borteturer, med Strømsgodset midt mellom der. Man er avhengig av å være være i dytten da, sier Nilsen til Eurosport.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Mandag venter nok en vanskelig test da de rødkledde gjester nyopprykkede Kristiansund i et ordentlig ruskevær på Nordmøre. Stedet hvor de i praksis sikret opprykket tilbake til Eliteserien i 2015.
– Det blir steintøft der oppe, med storm i kastene og regn er det mentalteten som gjelder. Her blir det viktig å være på tå for å ha sjansen til å ta poeng. Det kommer til å kreve sin mann. Får vi ett poeng herfra synes jeg i utgangspnktet at det er greit. Vi går for tre, men får vi med oss ett, så er jeg fornøyd med det, sier Nilsen.
I motsetning til trenerkollega Ian Burchnall i Viking, synes ikke Nilsen det er noe problem med det tette kampprogrammet.
– Det er helt greit med to kamper på en uke, men det er selvsagt viktig å unngå skader. Spillerne klarer det rent fysisk, men det er det mentale som er utfordringen. Fotballspillere er godt nok trente til å spille to kamper i uken, men jeg er spent på det mentale før en sånn kamp, sier han.
Værmeldingen før avspark forteller om tunge regndråper og opp mot 15 sekundmeters vindstyrke på kunstgresset i Kristiansund. Selv om bergensere er vant til regn, tror Nilsen dette blir en ny utfordring for hans elever.
– Jeg synes det er deilig, jeg. Men jeg er spent på om vi har mentaliteten, om vi er tøffe nok. Det hadde vært vanvittig deilig å ta denne kampen og. Det blir en kamp for mannfolk, en mental og fysisk fight. Vi vet at KBK er ekstremt motiverte som nyopprykket lag på hjemmebane, så jeg er veldig spent på gutta og hvor tøffe de er, sier Nilsen, og legger til:
– En ting er å spille på Brann stadion foran 10 000 tilskuere, det kan alle klare, men å ha motivasjonen og tøffheten også i bortekamper med mange færre tilskuere i de forholdene som er her blir steintøft. Jeg håper vi er tøffe nok til dette også. Det hadde vært vanvittig deilig med en seier. Da blir jeg meget fornøyd, sier han.
Til tross for at Kristiansund står med null poeng og null scorede mål så langt denne sesongen, tror ikke Nilsen det blir beholdningen veldig lenge for Christian Michelsens menn.
– De har hatt en vanskelig start med Molde hjemme og Odd borte. Det er to av de beste lagene i Norge. Det er nok ikke de kampene de har sett seg ut at de skal vinne. Sesongen har nesten ikke begynt ordentlig for dem, før nå kanskje. De ser sterke ut og jeg tror de vil klare seg greit i Eliteserien, men jeg håper ikke de starter poengfangsten i dag, sier Nilsen.
Kristiansund-Brann ser du direkte på Eurosport Player og MAX fra kl. 18.30.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00